Friss hírek

Heidfeld reméli, hogy talál versenyzői ülést 2011-re

Nick Heidfeld bízik abban, hogy az egyelőre még üres versenyzői üléssel rendelkező csapatok nem csak fizetős versenyzőkre hajtanak, és jövőre is a mezőnyt erősítheti majd a Forma-1-ben.


Nick Heidfeld bízik abban, hogy az egyelőre még üres versenyzői üléssel rendelkező csapatok nem csak fizetős versenyzőkre hajtanak, és jövőre is a mezőnyt erősítheti majd a Forma-1-ben.

A német pilóta jelenleg a Sauber istálló színeiben versenyez, miután az európai futamok záró állomását, az Olasz Nagydíjat követően, megörökölte a csapat által menesztett Pedro de la Rosa helyét a szezon hátralévő részére.

Hirdetés
 

Heidfeld azonban egyelőre nem tudja, mi lesz vele a jövő évben, ugyanis jelenlegi csapata már megerősítette, hogy a komoly mexikói szponzorokkal rendelkező Sergio Perezt ülteti Kamui Kobayashi mellé 2011-ben.

Bár neki nem állnak a háta mögött jól tejelő nagy szponzorok, Heidfeld mégis bízik abban, hogy a csapatokat nem vakítják el a nevenincs versenyzők támogatóinak ígéretei, akik nagy pénzekről beszélnek, de aztán nem tudják teljesíteni szerződésben foglalt kötelezettségeiket.

„Soha nem lehetsz száz százalékosan biztos semmiben, de bízom abban, hogy lesz helyem a jövő évben a Forma-1-ben” – mondta a német versenyző az Autosportnak adott nyilatkozatában még a hétvégén Koreában.

„Sajnálatos módon, jelen pillanatban nem csak az számít a Forma-1-ben, hogy miként vezeted az autót, mennyire vagy tehetséges, vagy éppen milyen mérnöki képességeid vannak. Más tényezők is közrejátszanak, és ezek közül sokat nem tudok teljesíteni, mint mások.”

„Mögöttem nem állnak olyan nagy cégek, mint egyesek mögött, de tárgyalásban vagyunk pár szponzorral, akik érdeklődnek irántam, de először látni szeretnék, hogy hol fogok versenyezni, és csak azután lépnek esetleg színre.”

„Másrészről láttam a múltban olyan versenyzőket, akik azt mondták, hogy öt, tíz, húsz millió dollárt hoznak, és nem is értem, a csapatok miként eshetnek minduntalan abba a csapdába, hogy hisznek ezeknek az ígéreteknek, amik a végén soha nem valósulnak meg.”

„Nagyon bízom abban, hogy ez megváltozik a jövőben, és a puszta ígéretekre már nem fognak adni a csapatok.”

Bár Heidfeld nem nevezte meg, hogy mely csapatokkal áll kapcsolatban egy esetleges jövő évi szerződés reményében, egyes források szerint a Force India, a Renault, és a Williams istállók jöhetnek számításba a német versenyző számára.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!