Orosz Nagydíj

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Heidfeld szerint a Red Bull titkolja valós erejét

Bár a Red Bull versenyzői határozottan cáfolják, Nick Heidfeld mégis úgy gondolja, hogy az energiaital-gyárosok nem fedték fel még valós erejüket, és ezzel egészen a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjig várnak, ahol komoly meglepetést okoznak majd.


Bár a Red Bull versenyzői határozottan cáfolják, Nick Heidfeld mégis úgy gondolja, hogy az energiaital-gyárosok nem fedték fel még valós erejüket, és ezzel egészen a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjig várnak, ahol komoly meglepetést okoznak majd.

Az első napon Mark Webber, a másodikon pedig Sebastian Vettel repítette az élre a Red Bull Racinget az e heti tesztnek helyet adó Barcelonában, ahol a csapatok az utolsó simításokat végezhetik el autóikon a szezonkezdet előtt.

Sokan már most az energiaital-gyárosokat tartják az idei év esélyesének, amivel Heidfeld is egyetért, ám véleménye szerint a Red Bull szándékosan visszafogja magát a téli teszteken, hogy csak a szezonnyitón tudhassuk meg, mennyit is vernek a teljes mezőnyre.

„Egyáltalán nem vagyok meglepve (a gyorsaságuk láttán), és azt gondolom, hogy még mindig nem mutattak meg mindent” – mondta a Renault német pilótája az Autosportnak adott interjújában Barcelonában.

„Ha megnézzük a szektoridőket, akkor jól láthatjuk, hogy még vannak tartalékaik. Szóval a szektoridőkből egyértelműen látszik, hogy még nem mutattak meg mindent, ennél jóval többre lesznek képesek a szezon közben.”

„Továbbra is fenntartom, hogy jelenleg ők állnak a mezőny élén, már csak az a kérdés, hogy mennyivel. Erre pedig azt gondolom, hogy majd csak élesben, az első futam időmérőjén kaphatunk egyértelmű választ.”

Heidfeld arról sem szeretett volna nyilatkozni, hogy hol állhat csapata a mezőnyben, de elmondta, hogy egy kicsit aggódik az R31-es kódszámot viselő modell megbízhatósága miatt, ám biztos abban, hogy a szakemberek mindent megoldanak a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjra.

„Nem vagyok teljesen elégedett, mert az csak akkor lehetnék, ha nem lennének problémáink. Ezekből pedig akadt bőven az elmúlt időben, ami miatt sok időt veszítettünk, azonban azt gondolom, az mindenképpen bíztató, hogy ezeket kivétel nélkül meg fogjuk tudni oldani a szezonnyitóra” – magyarázta a német pilóta, aki az autó teljesítményével elégedett.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Szocsiban!