Ne maradj le! Kövesd a Spanyol Nagydíj eseményeit az F1Világ Paddockban!

  Friss hírek

Heidfeld szerint feltámad a BMW Sauber

A BMW Sauber német versenyzője, Nick Heidfeld biztos benne, hogy csapata visszatér régi formájához, és a mezőny harmadik legerősebb csapatához méltóan fog szerepelni a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Brit Nagydíjon.

A BMW Sauber német versenyzője, Nick Heidfeld biztos benne, hogy csapata visszatér régi formájához, és a mezőny harmadik legerősebb csapatához méltóan fog szerepelni a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Brit Nagydíjon.

A német-svájci alakulat egyszerűen nem tudta tartani a lépést riválisaival az elmúlt versenyen Magny-Cours-ban, ahol első futamgyőzelmét követően, Kubica csak az ötödik, míg csapattársa, Heidfeld a tizenharmadik helyen végzett.

Azonban a német versenyző úgy gondolja, hogy csapata rossz döntéseinek tudható be mélyrepülésük a Francia Nagydíjon, így minden esélyük megvan arra, hogy az e heti tesztprogramot követően, ismét visszatérjenek régi formájukhoz Silverstone-ban.

“Úgy gondolom, hogy a csapatnak sikerült előrelépést elérnie a francia futam óta” – mondta Heidfeld. “Véleményem szerint hoztunk egy-két rossz döntést az elmúlt verseny előtt, és nem a legmegfelelőbb elemeket vittük magunkkal Magny-Cours-ba, ahol mindig is nagyon szoros a mezőny.”

“Bár azt nem tudhatjuk, ki mennyi üzemanyaggal körözött az e heti teszteken, minden jel arra utal, hogy visszaállt és normalizálódott az erősorrend. Sajnos a Ferrari és a McLaren gyorsabb, de szerintem még mindig mi követjük a két élmenőt, és a Toyota is nagyon a nyakunkon van.”

Heidfeld továbbá azt is hozzátette, hogy véleménye szerint a BMW, de még a McLaren sem tudja befogni a Ferrarit, amíg nem talál valami olyat, ami drasztikus javulást eredményez.

“Úgy gondolom, hogy szinte az összes pályán a Ferrari a leggyorsabb” – magyarázta. “Amíg a McLaren vagy mi nem tudunk komolyabb javulást elérni, akkor a monzaitól eltekintve – amelynek karakterisztikája más, egy kicsit hasonlít a kanadaiéra, ahol erősek voltunk –, minden pályán a Ferrari lesz a nyerő.”

A BMW Sauber versenyzője bízik abban, hogy tovább javíthat időmérő teljesítményén, miután közelebb került csapattársához Franciaországban.

“Bízom benne, hogy tovább javíthatok magny-cours-i teljesítményemen, ahol mindössze csak hat századdal maradtam el Roberttől a második etapban, ami elfogadható. Természetesen nem ez a célom, de ez sokkal jobb eredmény, mint amit a korábbi versenyeken elértem. Továbbra is dolgozunk az ügyön” – tette hozzá a német.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!