Friss hírek

Heidfeld szerint hiba volt elindítani a versenyt

A BMW Sauber német versenyzője, Nick Heidfeld szerint el sem szabadott volna indítani a Japán Nagydíjat, miután a nagy esőzések miatt állt a víz a Fuji Speedway-en, ahol végül egy eseményekben gazdag versenyt rendeztek meg.

A BMW Sauber német versenyzője, Nick Heidfeld szerint el sem szabadott volna indítani a Japán Nagydíjat, miután a nagy esőzések miatt állt a víz a Fuji Speedway-en, ahol végül egy eseményekben gazdag versenyt rendeztek meg.

A versenyt a biztonsági autó mögött kezdte meg a mezőny, ugyanis a versenyirányítás szerint túlságosan veszélyes lett volna a normál rajt. Az első tizenkilenc körben komótosan köröztek a versenyzők a safety car mögött, majd elszabadult a pokol.

Miután megnyílt az út a versenyzők előtt, mindenki rátaposott a gázpedálra, és elkezdődött a száguldás. Heidfeld már az első kanyarban összeakaszkodott Buttonnal, így visszaesett a tizedik helyre. A német versenyző számára azonban nem ez volt a legborzalmasabb, hanem az, hogy nem tudott kommunikálni csapatával, mert elromlott a rádiója.

Hirdetés
 

Mindezek ellenére Nick harcba szállt a pontszerző helyekért és végül két körrel a futam vége előtt a hatodik helyről volt kénytelen feladni a küzdelmet.

“Az én véleményem szerint nem is szabadott volna elindítani a versenyt ilyen időjárási körülmények között” – mondta Heidfeld a futam után. “Nem voltam könnyű helyzetben, miután a biztonsági autó 19 kör után elengedte a mezőnyt. A rádióm nem működött, és a motorral sem volt minden rendben. Azt is csak a kör közepén tudtam meg, hogy ki fog hajtani a biztonsági autó. A csapat nem tudott erről informálni engem.”

“Éppen ezért mindig úgy próbáltam meg helyezkedni, hogy lássam a biztonsági autót, ami nem volt egyszerű. Szerencsére pont láttam, mikor kialudtak a lámpák. Az új rajtnál oda kellett figyelnem, hogy ne legyen baj. Kimi könnyen elment mellettem, örültem, hogy nem karamboloztunk. Azonban Jenson eltalált. Először úgy döntöttem, hogy behajtok a boxba, azonban meggondoltam magam. A hatodik hely meglett volna, de sajnos megadta magát az autóm.”

Heidfeld csapattársa, Robert Kubica szerint sem szabadott volna ilyen körülmények között megkezdeni a versenyt. A lengyel pilóta egy igen mozgalmas futamon van túl, melyet végül a hetedik helyen fejezett be, miután az utolsó pillanatokban, egy fergeteges harcban alul maradt Felipe Massával szemben.

“Kockázatos volt a verseny eleje, és talán túlkorán jött ki a biztonsági autó, hiszen 50 méternél tovább nem igen lehetett látni” – mondta Kubica. “A futam elején gond volt a motorral, mert a légbeömlőkön túl sok víz került az egységbe, így több pozíciót is vesztettem az új rajtnál, mert nem volt elég erős a motorom.”

“Magasabb fordulaton kiszáradt a rendszer, így meg tudtam előzni a két Renault-t. Remekül mentem, de sajnos összeértem Lewis Hamiltonnal, majd kiálltam tankolni, és büntetést kaptam, amit máig nem értek. Sokkal gyorsabb voltam nála, és a 13-as 14-es kanyarban teljesen más ívet használt vagy hibázott, és szélesen vette a kanyart. A belső íven maradtam, ő elém vágott, és összeértünk. Szerintem ez egy sima versenybaleset volt.”

“A végén hatalmas harcot vívtam Felipe Massával, ami egy kicsit kockázatos is volt. Megelőzött a hatos kanyar előtt, majd visszaelőztem, és mikor a tízes ívhez érkeztünk, simán összeütköztünk volna, ha nem váltok irányt. De megtettem, mert be akartam fejezni a versenyt. Kiszorított, megpróbáltam megelőzni az utolsó kanyarban, ahol ő kihajtott a pályáról, és végül elém került a célegyenesben. Remek küzdelem volt, mindketten élveztük” – tette hozzá Kubica.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!