Heidfeld szívesen maradna a BMW utódcsapatánál

Nick Heidfeld elmondta, hogy szívesen maradna jelenlegi csapatánál a jövő évben, mert úgy érzi, hogy a hinwili alakulat versenyképes tudna maradni, amenniyben az új tulajdonos megfelelő anyagi hátteret tudna biztosítani.

Nick Heidfeld elmondta, hogy szívesen maradna jelenlegi csapatánál a jövő évben, mert úgy érzi, hogy a hinwili alakulat versenyképes tudna maradni, amenniyben az új tulajdonos megfelelő anyagi hátteret tudna biztosítani.

A BMW Sauber egyelőre még csak nevezéssel sem rendelkezik a jövő évre, miután a német autógyártó úgy döntött, hogy stratégiai megfontolásból az év végén kivonul a sportból, és megpróbál vevőt találni f1-es csapatára, ami eddig nem jött össze.

Bár a német-svájci gárda az elmúlt években folyamatosan fejlődött és minden célját elérte, idén borzalmasan teljesít, és pilótái csak a középmezőnyben harcolhatnak.

Heidfeld azonban úgy érzi, csapatában hatalmas a potenciál, és ha egy megfelelő költségvetés áll majd a rendelkezésére a jövő évben, biztosan versenyképes lesz.

“Számomra ez is egy lehetőség, mivel azt gondolom, hogy nem lenne különösebb változás a csapaton belül” – mondta a német pilóta a riportereknek Monzában.

“Nagyon fontos lenne, hogy az anyagi háttér jó legyen, és megtarthassuk legtöbb szakemberünket, mert a teljesítményünk jónak mondható, leszámítva a szezon elején látottakat.”

“Remélhetőleg még jobbak leszünk, így azt gondolom, hogy a csapat ismét erős lehetne a jövőben. Azonban egyelőre nem sokat tudunk mondani, mert senki nem tudja, hogy ki hol lesz jövőre.”

Heidfeld azt viszont már most leszögezte, hogy a jövő évben bemutatkozó új csapatokkal (Team US F1, Manor Grand Prix, Campos Meta1) biztos nem fog tárgyalni, mert mindenképpen a jelenlegi mezőny tagjainál képzeli el a jövőjét.

“Nem, nem beszélek az új csapatokkal” – szögezte le. “Persze megpróbálom figyelemmel kísérni, hogy mit csinálnak, hogy legyen fogalmam a helyzetről, mert számos híresztelés lát napvilágot azzal kapcsolatban, hogy pénzhiány miatt egyes csapatok már nem állnak rajthoz a versenyeken a jövő évben.”

“Nagyon érdekes a helyzet, ezért mindenről tudnom kell, azonban nem beszélek az új csapatokkal, egyszerűen azért, mert nem számítok arra, hogy az élen fognak harcolni a közeljövőben. Ez ugyanis lehetetlen.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!