Heidfeld úgy érzi, befoghatja Kubicát - F1VILÁG.HU

Heidfeld úgy érzi, befoghatja Kubicát

Nick Heidfeld bevallotta, teljesen megkönnyebbült azután, hogy végre sikerült megoldást találnia azokra a problémákra, amelyek miatt egészen a Francia Nagydíjig, képtelen volt felvenni a versenyt csapattársával az időmérő edzéseken.

Nick Heidfeld bevallotta, teljesen megkönnyebbült azután, hogy végre sikerült megoldást találnia azokra a problémákra, amelyek miatt egészen a Francia Nagydíjig, képtelen volt felvenni a versenyt csapattársával az időmérő edzéseken.

A BMW Sauber német versenyzője idén először az egy héttel ezelőtt megrendezett Brit Nagydíjon tudta túlszárnyalni csapattársát az időmérő edzésen, jóllehet ebben segítségére volt az is, hogy Kubica egy technikai probléma miatt nem tudott mért kört teljesíteni az utolsó etapban.

Heidfeld már a második etapban is nagyon közel volt csapattársához, mikor a versenyzők kivétel nélkül szinte üres tankkal autóztak. A német pilóta mindössze két századdal maradt csak el Kubicától, még mielőtt a lengyel problémákba nem ütközött volna.

Heidfeld bevallotta, hatalmas megkönnyebbülés számára, hogy sikerült túltennie magát a problémákon, ám figyelmeztetett, a bajnokságban elfoglalt pozíciója azt bizonyítja, hogy a mindig is megvolt a megfelelő versenysebessége.

“Abszolút felszabadult vagyok, hogy végre sikerült megoldást találnom a problémákra. Az időmérő simán ment az elmúlt hétvégén. Természetesen a verseny fantasztikus volt, hiszen néhány remek előzést követően a második helyen végeztem” – mesélte Heidfeld a riportereknek az e heti teszteknek helyet adó Hockenheimben.

“Azonban számomra mindig is a kvalifikáció volt a nagy kérdés, mert a versenyeken mindig jól szerepeltem. Felállhattam a dobogóra két futammal ezelőtt Kanadában, így a versenyekkel soha nem volt gondom.”

“Ez volt idei harmadik dobogós helyezésem. Az ötödik helyen állok a bajnokságban, mindössze 12 ponttal lemaradva a bajnokságot vezető triótól, ami mindenképpen jó eredmény, különösen akkor, ha figyelembe vesszük, mennyi problémám volt” – folytatta a német pilóta, aki nem titkoltam arra hajt, hogy folyamatosan Kubica előtt végezzen.

“Robert sokkal jobban szerepelt, mint én az időmérő edzéseken, azonban Silverstone-ban és Magny-Cours-ban valami megváltozott. A francia ringen mindössze hat századdal maradtam el tőle, míg Silverstone-ban két század volt köztünk, pedig komoly túlkormányozottsággal küszködtem.”

“Természetesen nem az a célom, hogy mögötte legyek, de úgy gondolom, sokat fejlődtünk az elmúlt hetekben” – tette hozzá Heidfeld.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!