Friss hírek

Heidfeld úgy érzi, megoldódtak gumiproblémái

Nick Heidfeld úgy gondolja, végleg sikerült megoldást találni azokra a problémákra, melyek miatt egyszerűen képtelen volt felvenni a versenyt csapattársával az időmérőkön a szezon első felében.

Nick Heidfeld úgy gondolja, végleg sikerült megoldást találni azokra a problémákra, melyek miatt egyszerűen képtelen volt felvenni a versenyt csapattársával az időmérőkön a szezon első felében.

A BMW német versenyzője egyszerűen nem tudta megfelelő hőmérsékletre hevíteni abroncsait az első körökben, így szinte kivétel nélkül elbukott csapattársával szemben az időmérő edzéseken.

Heidfeld már Magny-Cours-ban is közel járt Kubicához az időmérőn, ma pedig – az idei évben először – túlszárnyalta márkatársát a kvalifikáción, jóllehet a lengyel versenyző egy műszaki probléma miatt mért kört sem tudott teljesíteni az utolsó etapban.

Hirdetés
 

“Nagyon elégedett vagyok az ötödik hellyel, mert immáron második alkalommal sikerült jó időket mennem az időmérő edzésen. Úgy tűnik, hogy a kemény munka meghozta gyümölcsét és túljutottam a problémákon” – mondta Heidfeld.

“Most már gond nélkül üzemi hőfokra tudom hevíteni az abroncsokat, és már az első körökben is jó időket tudok menni, ám ennek ellenére nem szabad leállni a munkával. A második etapban mindössze két század választott el minket egymástól Roberttel. Elégedett vagyok, mert az autóm sokkal jobban ment, mint pénteken.”

“Azonban az utolsó gyorsköröm a harmadik etapban nem volt tökéletes, valami nem stimmelt, aminek utána kell néznünk. Biztos vagyok benne, hogy egy nagyon érdekes versenyünk lesz holnap, mikor igen nagy esélye van az esőnek.”

Kubica csak a tizedik pozícióból vághat majd neki a vasárnapi megmérettetésnek, miután az utolsó etapban egy technikai probléma miatt egyetlen mért kört sem tudott megtenni.

“Nem volt könnyű az időmérő vége” – mondta a lengyel pilóta. “Végre jól mentünk, az első két etap tökéletes volt, azonban az utolsó egy rémálom. Mikor kihajtottam a pályára, az első szektorban még minden rendben volt, aztán olyan problémát éreztem, mint pénteken. Most az a dolgunk, hogy kiderítsük, mi okozta a problémát, és azt mielőbb orvosoljuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!