Heidfeld új motort kapott a BMW-től - F1VILÁG.HU

Heidfeld új motort kapott a BMW-től

HIRDETÉS

A BMW Sauber pilótája ezentúl egy BMW K 1200 S nyergében motorozik a svájci Alpokban.

A BMW Sauber pilótája ezentúl egy BMW K 1200 S nyergében motorozik a svájci Alpokban.

Nick Heidfeld, a BMW Sauber Forma 1-es pilótája, amikor épp nem a BMW Sauber F1.07-essel versenyzik a világ egyik leggyorsabb pályáján, akkor a svájci Alpok szerpentinein motorozik. Nick ugyanis, ha marad ideje a tesztelések, a szponzori és sajtómegjelenések, illetve az edzések után, motorozni indul.

Mint megannyi Forma 1-es sztár, Nick Heidfeld is reflektorfényben éli életét, aki néha anonimitásra vágyik. Nick ezt úgy éri el, hogy egy bukósisakot húz a fejére és felpattan a motorjára. Egy olyan emberhez méltóan, aki ideje nagy részét azzal tölti, hogy tövig nyomja a gázt, Heidfeld természetesen a BMW Motorrad legerősebb motorját választotta magának, mint “céges motort”.

A 30 éves német pilóta, aki jelenleg a svájci Stafa városában lakik Tom Petertiltől, a BMW Motorrad svájci üzletágvezetőjétől vette át K 1200 S motorkerékpárját egy rövid átadási ceremónia keretében.

Heidfeld, aki jelenleg ötödik a világbajnokság pontversenyében, az elmúlt évben egy BMW R 1200 GS motort használt. A Forma 1-es pilóta motorversenyző is lehetett volna, hiszen eredetileg – már öt éves korában – motorversenyeken indult. Ám egy baleset miatt, amelynek során megsérültek lábának izmai és ínszalagjai, áttért a gokartversenyzésre. A többi már, ahogy mondani szokás, történelem.

Nick az Alpokban található, motorozásra kiválóan alkalmas utak közelében lakik, így hamarosan felfedezi a 167 lóerős BMW K 1200 S kiváló úttartását és menettulajdonságait.

A BMW Motorrad mérnökei mesterművükben a legújabb technológiát, a lehető legnagyobb teljesítményt és a legszebb kialakítást úgy kombinálták, hogy a motor valóban egyedülálló élményt nyújtson akár az utakon, akár a versenypályán. Az innovatív és erőteljes kétkerekű igazi kihívás bármelyik motorrajongónak – mostantól Nick Heidfeld is részesülhet ebben az élményben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!