Heidfeldet is meglepte a BMW kiváló teljesítménye - F1VILÁG.HU

Heidfeldet is meglepte a BMW kiváló teljesítménye

HIRDETÉS

A BMW Sauber német versenyzője, Nick Heidfeld elárulta, nem számított ilyen jó szezonkezdésre, bár így utólag az a véleménye, hogy még ennél is lehettek volna jobbak az első három megmérettetésen.

A BMW Sauber német versenyzője, Nick Heidfeld elárulta, nem számított ilyen jó szezonkezdésre, bár így utólag az a véleménye, hogy még ennél is lehettek volna jobbak az első három megmérettetésen.

“Jobban szerepeltünk, mint azt vártuk, azonban még ennél is lehettünk volna jobbak. Mindig lehet jobb az ember” – mondta Heidfeld a riportereknek az e heti teszteknek helyet adó Barcelonában.

“Lehetne több pontunk, de ezt a legtöbb csapat elmondhatja magáról. A Ferrari és a McLaren sem kezdett tökéletesen, és ez rólunk is elmondható.”

“Vezetjük a bajnokságot, én pedig a második helyen állok, de jobb is lehetne a helyzet” – folytatta a német pilóta.

A BMW egy ponttal megelőzve a Ferrarit, a konstruktőrök bajnokságának élén áll, miután az eddig megrendezett három versenyen kivétel nélkül a dobogón végzett. A csapat vezetője, Mario Theissen délelőtt azt is elmondta, véleménye szerint a BMW élcsapattá lépett elő a Forma-1-ben.

A német-svájci alakulat számára igen gyengén kezdődött a téli tesztidőszak, ugyanis gondok voltak az F1.08-as modell egyensúlyával. Mindezek ellenére Heidfeld már akkor tudta, jó úton halad csapata.

“Már a téli tesztek vége felé közeledve tisztában voltam azzal, hogy erősek leszünk, de az emberek néha nem hallgatnak ránk” – mondta. “Bennük az első nyilatkozataink maradtak meg és az, hogy problémáink vannak.”

“Azonban mi tudtuk, hogy hatalmasat léptünk előre, bár őszinte leszek, ekkora sikerre egyikünk sem számított. A második legjobb csapat vagyunk, és vezetjük a bajnokságot. Néhány hónappal ezelőtt ezt nem hittem volna el.”

A német versenyző azt is elmondta, véleménye szerint csapata még nem készült fel a győzelemre, de bízik benne, hogy képesek lesznek közelebb kerülni az előttük állókhoz az idei évben.

“Egyelőre még nem vagyunk elég jók ahhoz, hogy győzelmet arassunk. Három versenyen vagyunk túl, háromszor állhattunk a dobogóra, de mindig voltak nálunk gyorsabbak. Azonban bízom benne, hogy még az idei évben megszerezhetjük első futamgyőzelmünket saját erőből. Egyelőre még nem vagyunk képesek erre, de dolgozunk rajta.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!