Friss hírek

Helmut Marko szerint elfogadhatatlan Gasly teljesítménye

Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója szerint egyenesen „elfogadhatatlan” versenyzőjük, Pierre Gasly teljesítménye.

Verstappen a 2. helyről kezdhette meg a Red Bull hazai versenyét, míg csapattársa, Gasly csupán a 8. rajtkockát foglalhatta el. A holland pilóta egy elrontott rajtot követően remek felzárkózás mutatott be, és végül megnyerte az Osztrák Nagydíjat, kört adva csapattársának, aki csak a hetedikként ért célba.

A világbajnokságban jelenleg Verstappen a 3. helyen áll 126 ponttal, ám Gasly mindössze 43 pontot tudott összegyűjteni az idei szezonban. 

Dr. Helmut Marko elmondta, az ő türelme fogyóban van Gaslyval kapcsolatban, és ugyan ők megpróbálnak segíteni neki, hogy az autót a vezetési stílusához illesszék, azonban a francia pilótának is sokat kellene tennie a javulás érdekében. 

„Nem könnyű Max Verstappen csapattársának lenni, mert ő egy kivételesen tehetséges pilóta” – nyilatkozta Marko az APA hírügynökségnek. „De az eredmények és Gasly sebessége egyszerűen elfogadhatatlan.”

„Az előző két versenyen, Kanadában és Franciaországban egyértelműen rosszabb volt, mint amire számítottunk. Pierre és Max között túl nagy a különbség.”

„A mi feladatunk, hogy segítsük abban, hogy magabiztosan érezze magát az autóban” – mondta. „De ugyanakkor nem térhetünk el túlságosan attól, amiről tudjuk, hogy az az autónk fő erőssége.”

„Részletesen meg fogjuk vizsgálni a kasztnit, hátha valami rossz benne. Használta Verstappen beállításait, és változtatott a vezetési stílusán is, de sokkal inkább azon kellene gondolkodnia, hogy hogyan vezet, minthogy megmondja Adrian Newey-nak, hogy hogyan építsen autót” – kritizálta a Red Bull versenyzőjét Marko. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!