Helmut Marko védelmére kelt a Red Bull csapatfőnöke - F1VILÁG.HU

Helmut Marko védelmére kelt a Red Bull csapatfőnöke

HIRDETÉS
Helmut Marko védelmére kelt a Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner azt követően, hogy az energiaital-gyárosok tanácsadója nemrég arról beszélt, szándékosan megfertőzte volna a csapat versenyzőit, hogy mihamarabb átessenek a koronavírus-járványon.
MONTMELO, SPAIN - MAY 12: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner talks with Red Bull Racing Team Consultant Dr Helmut Marko in the garage during final practice for the Spanish Formula One Grand Prix at Circuit de Catalunya on May 12, 2018 in Montmelo, Spain.  (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Marko az osztrák közszolgálató televíziónak nyilatkozta nemrég, a Red Bullnál felvetette egy olyan tábor létrehozását, ahol az F1-es versenyzők, illetve a juniorprogram tagjai átvészelhették volna a járványt. A szakember úgy fogalmazott, mivel fiatal sportolókról van szó, nem okozott volna gondot számukra, hogy megküzdjenek a kórral, és a megfertőződés által legalább hamarabb átestek volna rajta, így később fitten vághattak volna neki a bajnokságnak.

Az ötlet nem aratott osztatlan sikert a Red Bullnál, a csapatfőnök Christian Horner viszont a BBC Sportnak adott interjújában nemrég Marko védelmére kelt. A szakember azt mondja, a tanácsadó még azt megelőzően vetette fel az ötletet, hogy látták volna, mennyire komoly a koronavírussal kapcsolatos helyzet.

„Ahogy Helmut rámutatott, valóban felhozta a dolgot, és a Red Bullon belül nem támogatták. Sok szempontból ez egy bedobott vélemény volt, még mielőtt ismertük volna a járvány súlyosságát” – fogalmazott a szakember.

„Rengeteg sportoló van a Red Bullnál, de a hangsúly jelenleg azon van, hogy ez fiatal, idős és sebezhető embereket is érinthet. Szóval nincs egy leszűkített kör, ami érintett. Tehát az olyan dolgok, mint például a lélegeztetőgépek gyártása, amin dolgozunk, jól mutatja, milyen komolyan vesszük a dolgot, és mennyi erőfeszítést teszünk bele.”

„Helmut kommentárja még azt megelőzően született, hogy megértettük volna a helyzet súlyosságát. De soha nem vitattuk meg, soha nem került az asztalra komoly javaslatként.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!