Friss hírek

Hembery szerint bizarr helyzetben van a Pirelli

A Pirelli motorsport-főnöke, Paul Hembery szerint a Forma-1 kizárólagos gumiszállítója rendkívül bizarr helyzetben van jelenlegi szerződései kapcsán.


A Pirelli motorsport-főnöke, Paul Hembery szerint a Forma-1 kizárólagos gumiszállítója rendkívül bizarr helyzetben van jelenlegi szerződései kapcsán.

Az olasz gumigyártó tovább folytatja az egyeztetéseket a száguldó cirkusz elöljáróival, hogy 2014-ben is elláthassa termékeivel a Forma-1 csapatait – a Pirelli az alakulatok többségével, illetve a kereskedelmi jogok birtokosával, Bernie Ecclestone-nal már megegyezett a folytatásról, a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) azonban még nem sikerült dűlőre jutnia.

A vállalat motorsport-igazgatója elismerte, igencsak furcsa helyzetben vannak, hiszen eközben folyamatosan együtt dolgoznak a csapatokkal és az irányító testülettel a 2014-es projekten.

„Ez a lehető legbizarrabb szituáció” – mondta Paul Hembery. „Az érintettek többségével sikerül megállapodnunk, de nincs egy pontosan meghatározott folyamat.”

„Haladunk előre, megegyezünk a csapatokkal, aláírunk a promóterekkel és dolgozunk a 2014-es projekten. De csak azt tehetjük, amire megkérnek minket.”

„Kooperálunk a csapatokkal, a promóterekkel, és folyamatos együttműködésben vagyunk az FIA-val, szóval, amíg valaki nem mond nekünk valamit, addig nem tudjuk, mit kellene másképp csinálnunk.”

A szakember kifejtette, véleménye szerint a Hungaroringen bevetett új abroncsokkal a Pirelli visszatért a helyes útra azt követően, hogy a Brit Nagydíjon komoly problémák merültek fel termékeivel kapcsolatban.

„Szerettük volna, ha újra sínre kerülnek a dolgok. Magyarországon egy más típusú versenyt láthattunk, mint ahogy a Nürburgringen is, mégis remek küzdelem volt. Az elmúlt két futamon jól látszott, hogy mit is kértek tőlünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!