Hembery szerint bizarr helyzetben van a Pirelli

A Pirelli motorsport-főnöke, Paul Hembery szerint a Forma-1 kizárólagos gumiszállítója rendkívül bizarr helyzetben van jelenlegi szerződései kapcsán.


A Pirelli motorsport-főnöke, Paul Hembery szerint a Forma-1 kizárólagos gumiszállítója rendkívül bizarr helyzetben van jelenlegi szerződései kapcsán.

Az olasz gumigyártó tovább folytatja az egyeztetéseket a száguldó cirkusz elöljáróival, hogy 2014-ben is elláthassa termékeivel a Forma-1 csapatait – a Pirelli az alakulatok többségével, illetve a kereskedelmi jogok birtokosával, Bernie Ecclestone-nal már megegyezett a folytatásról, a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) azonban még nem sikerült dűlőre jutnia.

A vállalat motorsport-igazgatója elismerte, igencsak furcsa helyzetben vannak, hiszen eközben folyamatosan együtt dolgoznak a csapatokkal és az irányító testülettel a 2014-es projekten.

„Ez a lehető legbizarrabb szituáció” – mondta Paul Hembery. „Az érintettek többségével sikerül megállapodnunk, de nincs egy pontosan meghatározott folyamat.”

„Haladunk előre, megegyezünk a csapatokkal, aláírunk a promóterekkel és dolgozunk a 2014-es projekten. De csak azt tehetjük, amire megkérnek minket.”

„Kooperálunk a csapatokkal, a promóterekkel, és folyamatos együttműködésben vagyunk az FIA-val, szóval, amíg valaki nem mond nekünk valamit, addig nem tudjuk, mit kellene másképp csinálnunk.”

A szakember kifejtette, véleménye szerint a Hungaroringen bevetett új abroncsokkal a Pirelli visszatért a helyes útra azt követően, hogy a Brit Nagydíjon komoly problémák merültek fel termékeivel kapcsolatban.

„Szerettük volna, ha újra sínre kerülnek a dolgok. Magyarországon egy más típusú versenyt láthattunk, mint ahogy a Nürburgringen is, mégis remek küzdelem volt. Az elmúlt két futamon jól látszott, hogy mit is kértek tőlünk.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!