Hendikeprendszerről és költséglimitről döntöttek a Forma-1 csapatai - F1VILÁG.HU

Hendikeprendszerről és költséglimitről döntöttek a Forma-1 csapatai

Számos, radikálisnak nevezhető szabályváltozásról döntöttek pénteki értekezletükön a Forma-1 csapatai a koronavírus-járvány okozta krízis kezelésére.

A száguldó cirkusz alakulatai online ülést tartottak ezúttal is, a legfrissebb hírek szerint pedig végül elfogadták a jövő évre tervezett, 175 millió dolláros költségplafon mértékének csökkentését.

Ennek megfelelően jövőre egy 145 millió dolláros – azaz mintegy 46 milliárd forintos – éves költési limitet vezetnek be az F1-ben.

A cél az, hogy a következő években a plafont folyamatosan csökkentsék, így 2022-ben már 140 millió, 2023-ban pedig 135 millió dollárban határozzák meg azt.

A költségplafon mellett döntés született az aerodinamikai fejlesztésekre vonatkozó egyfajta hendikeprendszer bevezetéséről, valamint a nyílt forrású alkatrészek használatáról is.

A csapatok megállapodtak abban, hogy egy olyan hendikeprendszert vezetnek be, melynek lényege, hogy a legrosszabbul teljesítő csapatok több időt tölthetnek majd el a szélcsatornában, illetve több CFD-fejlesztést folytathatnak le.

A szabályváltozásokat most a Motorsport Világtanács (WMSC) elé terjesztik, ott hagyják majd véglegesen jóvá azokat.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!