Friss hírek

Herendi Porcelánok a Magyar Nagydíj hivatalos díjai

Valódi hungaricumot tudhatnak magukénak a Formula 1TM Magyar Nagydíj nyertesei. Az esemény hivatalos díjszállítója ugyanis ebben az évben is a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt.

Valódi hungaricumot tudhatnak magukénak a Formula 1TM Magyar Nagydíj nyertesei. Az esemény hivatalos díjszállítója ugyanis ebben az évben is a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt.

Herend nevének hallatán a hozzáértők a világ majdnem minden pontján a tökéletes minőségű, és káprázatos szépségű porcelánokra asszociálnak. Nem csoda, hogy otthonuk berendezése, asztalaik ékítése során uralkodók, államfők, filmcsillagok, vezető üzlet- és sportemberek, a szépségre és értékre rezonálók mind ezt a márkát választják.

Döntésükkel ezt ismerték el a Magyar Nagydíj szervezői is, akik idén is megbízták a Herendi Porcelánmanufaktúrát, hogy tervezze meg és készítse el a verseny győzelmi trófeáit.

Hirdetés
 

Az együttműködés 2006 elején kezdődött a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. és a Magyar Nagydíjakat szervező Ostermann Forma-1 Kft. között abból a célból, hogy az akkor 20. ízben megrendezett magyar nagydíjnak valóban méltó, a verseny nagyságát, fontosságát kellően reprezentáló trófeákat álmodjanak meg.

Ekkor választották ki Herend hatalmas formaparkjából a három serlegvázát és egy dísztál formát. (Értékük csaknem tízmillió forintra tehető.)

A vázák stílusa neoklasszicista, formája az ókori vázák alakját követi. A vázák tükrében Budapest legismertebb látképei – 2006-ban a Budai Vár, 2007-ben a Parlament, 2008-ban a Halászbástya -, 2009-ben pedig a Lánchíd kap helyet. Kivitelezéséhez mesterfestők kivételes szakértelmére van szükség, hiszen a váza felületére úgy kell felvinni a képet, hogy szemből nézve a görbületek ne torzítsák a látványt.

A konstruktőri dísztál esetében ez a mívesség tovább nemesedik korongosmesterek szakmai tudásának köszönhetően, hiszen a tál szélén látható áttört szegély tőlük is tudásuk legjavát követeli. Az áttört részeket még a porcelán nyers állapotában, éles, kétélű kés segítségével vágják ki, ezután kerül rá a hófehér alapmáz, majd a gazdag aranyozás.

Érdekes még megemlíteni a tárgyak festési idejét is, amely darabonként három hetet, összességében három hónapot tett ki.

Bár első pillanatra nehéz megtalálni a kapcsolódást a sebesség és a lóerők, illetve a kézműves porcelánok és hagyományok között, de a fellelhető közös értékek: a precizitás, a pontosság, a lehetetlen megkísértése, mind az igazán nagyok jellemzői – akár a versenypályán, akár az iparművészetben.

A Herendi Porcelán: Időtlen Szépség, Örök Érték. Legyen általa Győzelem és Siker is!

Képgaléria

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!