Friss hírek

Hetekbe telhet, mire kiderülhet, lesz-e verseny Silverstone-ban

Néhány hetet még biztosan várni kell arra, hogy kiderüljön, meg tudják-e zárt kapuk mögött rendezni júliusban a Forma-1-es Brit Nagydíjat.

A Forma-1-es szezon várhatóan július első hétvégéjén, Ausztriában rajtol majd, a Red Bull Ringen pedig 1 héten belül rögtön két futamot is megrendeznek.

A mezőny ezt követően Silverstone felé venné az irányt, ahol a tervek szerint ugyancsak két futamot bonyolítanak le.

Hirdetés
 

Az már eldőlt, hogy a Brit Nagydíjon nézők biztosan nem vehetnek részt, arról azonban végleges döntés még nem született, hogy zárt kapuk mögött versenyezhet-e a Forma-1 mezőnye.

„Ami azt illeti, még nem tudjuk, hogy lesz-e zárt kapuk mögött versenyünk, vagy sem” – mondta a BBC-nek a silverstone-i pálya vezérigazgatója, Stuart Pringle. „Ezt mindenképpen tisztáznom kell.”

Az, hogy lesz-e verseny Angliában, leginkább attól függ, hogy a kormány jóváhagyja-e a futam megrendezését, illetve, hogy az F1 vezetőségével sikerül-e dűlőre jutni a feltételekről – hiszen jegyértékesítés hiányában bevételhez nemigen jut majd Silverstone.

„Tudnunk kell, mik lesznek a kormány feltételei, amit teljesítenünk kell ahhoz, hogy zárt kapuk mögött sporteseményt rendezzünk. Folyamatosan együtt dolgozom az illetékesekkel, hogy kiderüljön, teljesíteni tudjuk-e ezeket.”

„Emellett egyezségre kell jutnunk a Forma-1-es világbajnoksággal is. Természetesen mindkét fél azt szeretné, ha összejönne, de komplikált az ügy, szerződésekről beszélünk, és beletelik még néhány napba, talán hetekbe a dolog.”

Pringle azt mondja, nagyon alaposan átgondolt logisztikára lesz szükség a zárt kapus verseny megrendezéséhez.

„És azt is tudnunk kell, mire lesz szükség ahhoz, hogy egy biztonságos eseményt rendezzünk zárt kapuk mögött. És ez olyan dolgokat is magába foglal majd, amiket általában nem csinálunk – például koronavírus-tesztet végezni, és különféle orvosi procedúrákat beiktatni.”

„Szóval rengeteg munkáról van szó, amit ráadásul sokkal kevesebb szakemberrel végzünk, mint általában.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!