Hetekbe telhet, mire kiderülhet, lesz-e verseny Silverstone-ban

SILVERSTONE, UNITED KINGDOM - JULY 13: Charles Leclerc, Ferrari SF90 during the British GP at Silverstone on July 13, 2019 in Silverstone, United Kingdom. (Photo by Dom Romney / LAT Images)
Fotó: Pirelli
Néhány hetet még biztosan várni kell arra, hogy kiderüljön, meg tudják-e zárt kapuk mögött rendezni júliusban a Forma-1-es Brit Nagydíjat.

A Forma-1-es szezon várhatóan július első hétvégéjén, Ausztriában rajtol majd, a Red Bull Ringen pedig 1 héten belül rögtön két futamot is megrendeznek.

A mezőny ezt követően Silverstone felé venné az irányt, ahol a tervek szerint ugyancsak két futamot bonyolítanak le.

Az már eldőlt, hogy a Brit Nagydíjon nézők biztosan nem vehetnek részt, arról azonban végleges döntés még nem született, hogy zárt kapuk mögött versenyezhet-e a Forma-1 mezőnye.

„Ami azt illeti, még nem tudjuk, hogy lesz-e zárt kapuk mögött versenyünk, vagy sem” – mondta a BBC-nek a silverstone-i pálya vezérigazgatója, Stuart Pringle. „Ezt mindenképpen tisztáznom kell.”

Az, hogy lesz-e verseny Angliában, leginkább attól függ, hogy a kormány jóváhagyja-e a futam megrendezését, illetve, hogy az F1 vezetőségével sikerül-e dűlőre jutni a feltételekről – hiszen jegyértékesítés hiányában bevételhez nemigen jut majd Silverstone.

„Tudnunk kell, mik lesznek a kormány feltételei, amit teljesítenünk kell ahhoz, hogy zárt kapuk mögött sporteseményt rendezzünk. Folyamatosan együtt dolgozom az illetékesekkel, hogy kiderüljön, teljesíteni tudjuk-e ezeket.”

„Emellett egyezségre kell jutnunk a Forma-1-es világbajnoksággal is. Természetesen mindkét fél azt szeretné, ha összejönne, de komplikált az ügy, szerződésekről beszélünk, és beletelik még néhány napba, talán hetekbe a dolog.”

Pringle azt mondja, nagyon alaposan átgondolt logisztikára lesz szükség a zárt kapus verseny megrendezéséhez.

„És azt is tudnunk kell, mire lesz szükség ahhoz, hogy egy biztonságos eseményt rendezzünk zárt kapuk mögött. És ez olyan dolgokat is magába foglal majd, amiket általában nem csinálunk – például koronavírus-tesztet végezni, és különféle orvosi procedúrákat beiktatni.”

„Szóval rengeteg munkáról van szó, amit ráadásul sokkal kevesebb szakemberrel végzünk, mint általában.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS