Heteken belül eldől Kubica sorsa - F1VILÁG.HU

Heteken belül eldől Kubica sorsa

HIRDETÉS
Fotó: Williams F1

Robert Kubica állítja, nem a Williams jelenti az egyetlen opciót számára ahhoz, hogy 2019-ben visszatérjen a Forma-1-es rajtrácsra. A lengyel sorsa heteken belül eldőlhet.

A lengyel versenyző idén a brit istálló tartalékversenyzőjeként tevékenykedik, ám nem mondott még le arról, hogy ismét aktív tagja legyen az F1-es mezőnynek.

Kubicának erre esélye is lehet, hiszen a Williamstől a szezon végén jó eséllyel távozik Lance Stroll, aki a Force Indiánál folytathatja pályafutását.

„Az én szemszögemből nem sok minden változott” – mondta Kubica, majd utalt rá, nemcsak a Williams jöhet számításba.

„Szerintem a következő napokban vagy hetek fontosak lesznek, mert eldöntöm, mit csinálok jövőre. Talán tévedek, de a Williams prioritásai mások, mint nekem. Nem tudodom, az emberek miért csak ezzel a csapattal hoznak összefüggésbe.”

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko nemrég azt mondta, Kubica opció lehet a Toro Rosso számára is. Ezzel kapcsolatban a lengyel azt mondta, nyitott mindenre.

„Ez új számomra. Nem hallottam Dr. Marko felől, szóval nem igazán tudok ilyen lehetőségről. De tudja, hol talál, ha beszélni akar velem.”

Kubica tudja, egyre kevesebb a szabad hely az F1-ben, és várhatóan még a szezon vége előtt tudni fogja, merre tovább 2019-ben.

„Jelenleg még köt a williamses szerződésem, de majd meglátjuk, mit hoz a jövő. Ők várhatnak sokáig, de ettől még nem leszek itt automatikusan.”

Hirdetés

„A hozzáállásom ugyanaz, mint volt három hónapja, három hete, vagy három napja. Ha a Williams egyik ülése elérhető lesz, készen fogok állni. Hogy ez megtörténik-e, vagy sem, az nem rajtam múlik.”

A rutinos versenyző nem zárja ki azt a lehetőséget sem, hogy egy másik versenysorozatban folytatja.

„Igen, szeretném tudni, mi az, ami a legnagyobb elégedettséggel tölt el. Szeretnénk egy olyan célt találni, ami igazán kielégítő, nem feltétlenül rövid, hanem hosszú távon is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!