Hetekkel a verseny előtt víz alá került a miami F1-es pálya - F1VILÁG.HU

Hetekkel a verseny előtt víz alá került a miami F1-es pálya

Hetekkel a Forma-1-es verseny előtt komoly problémákkal találták szemben magukat a Miami Nagydíj szervezői, a heves esőzések ugyanis jelentősen eláztatták az utcai versenypályát.

A Forma-1 mezőnye május 5-7. között vendégeskedik majd Floridában, az elmúlt napok heves esőzései miatt pedig nemrég állt a víz Miami utcáin. A problémát az okozta, hogy a vízelvezető csatornák nem tudták kellőképp elvezetni a hirtelen lezúdult nagy mennyiségű vizet, a közösségi oldalakon pedig fotók is elkezdtek keringeni arról, hogy az F1-es verseny helyszíne is lényegében víz alá került.

Érdekes adalék, hogy Sebastian Vettel tavaly az Aston Martin versenyzőjeként úgy jelent meg a Miami Nagydíj nyitónapján, hogy egy, a klímaváltozásra figyelmeztető pólóban jelent meg, amire az volt írva: „Miami 2060 – 1. Víz Alatti Nagydíj – Cselekedj most, vagy ússz később!”.

 

„Ez nem egy politikai üzenet, én nem vagyok politikus, és nem is akarok az lenni. Azt gondolom, nagyszerű, hogy van egy versenyzünk Miamiban. De vészjóslónak és meglepőnek tartom, hogy egy olyan helyre megyünk, ami 50 év múlva már nem lesz ott, és mindenki úgy viselkedik, és folytatja a dolgait, mintha mi sem történne” – fogalmazott akkor a négyszeres világbajnok.

A versenyszervezők a médiában nem reagáltak az esőzésekkel kapcsolatos hírekre, a hirtelen lezúdult csapadék pedig feltehetően nem okoz majd problémát hetek múlva tartani versenyhétvége során – már amennyiben kedvező időjárás fogadja a csapatokat.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hetekkel a verseny előtt víz alá került a miami F1-es pálya
A Sauber-főnök még a 45 éves Alonsót is leszerződtetné
Aston Martin: Ki kell derítenünk, miért szenvedtünk a verseny elején
Főnöke szerint elképesztő, hogy Verstappen a telefoncsörgést is felismeri az autóban ülve
Russell is Schumachert méltatta Barcelonában

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!