Hétfőig nem derül ki, szabályt szegett-e a Red Bull - F1VILÁG.HU

Hétfőig nem derül ki, szabályt szegett-e a Red Bull

HIRDETÉS
Bár szerdára ígérte, nem hozta nyilvánosságra a Forma-1 irányító testülete, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), mire jutott a csapatok tavalyi költségbeszámolóinak vizsgálatával. Sajtóhírek szerint két csapat is túlköltekezett 2021-ben, ám, hogy valóban így történt-e, azt leghamarabb hétfőn tudjuk majd meg.
SINGAPORE, SINGAPORE - OCTOBER 02: Sergio Perez of Mexico driving the (11) Oracle Red Bull Racing RB18 leaves the garage prior to the F1 Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on October 02, 2022 in Singapore, Singapore. (Photo by Mark Thompson/Getty Images,)

A gyanú szerint az Aston Martin és a Red Bull Racing 2021-ben többet költött a megengedett 145 millió dollárnál, utóbbi csapat pedig a pletykák szerint jelentősen átlépte a költségkeretet, így akár komoly szankcióra is számíthat.

Eredetileg úgy volt, a csapatok költségbeszámolóinak vizsgálatáról szerdán ad tájékoztatást az FIA, a szövetség azonban végül közleményt adott ki, ebben pedig azt írja, jövő hétig ez nem fog megtörténni.

„Az FIA tájékoztat, hogy a Forma-1-es csapatok 2021-es financiális beszámolóinak vizsgálati eredményei, valamint a pénzügyi szabályoknak való megfelelési igazolások kiadása nem történik meg október 5-én, szerdán” – áll a kommünikében. „A pénzügyi beadványok elemzése egy hosszú és összetett folyamat, amely jelenleg is tart, és le is fog zárulni, hogy az igazolások hétfőn, október 10-én kiadásra kerülhessenek.”

Az FIA közleményében hangsúlyozta, hogy megalapozatlanok azok a híresztelések, melyek megjelentek múlt héten bizonyos csapatokkal kapcsolatban. Amíg a vizsgálat nem zárul le, a szövetség nem ad tájékoztatást. Az FIA továbbá leszögezte, nem igaz az, hogy a szövetség valamely szakembere bizalmas információkat hozott volna napvilágra.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!