Friss hírek

Hétfőig nem derül ki, szabályt szegett-e a Red Bull

Bár szerdára ígérte, nem hozta nyilvánosságra a Forma-1 irányító testülete, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), mire jutott a csapatok tavalyi költségbeszámolóinak vizsgálatával. Sajtóhírek szerint két csapat is túlköltekezett 2021-ben, ám, hogy valóban így történt-e, azt leghamarabb hétfőn tudjuk majd meg.

A gyanú szerint az Aston Martin és a Red Bull Racing 2021-ben többet költött a megengedett 145 millió dollárnál, utóbbi csapat pedig a pletykák szerint jelentősen átlépte a költségkeretet, így akár komoly szankcióra is számíthat.

Eredetileg úgy volt, a csapatok költségbeszámolóinak vizsgálatáról szerdán ad tájékoztatást az FIA, a szövetség azonban végül közleményt adott ki, ebben pedig azt írja, jövő hétig ez nem fog megtörténni.

Hirdetés
 

„Az FIA tájékoztat, hogy a Forma-1-es csapatok 2021-es financiális beszámolóinak vizsgálati eredményei, valamint a pénzügyi szabályoknak való megfelelési igazolások kiadása nem történik meg október 5-én, szerdán” – áll a kommünikében. „A pénzügyi beadványok elemzése egy hosszú és összetett folyamat, amely jelenleg is tart, és le is fog zárulni, hogy az igazolások hétfőn, október 10-én kiadásra kerülhessenek.”

Az FIA közleményében hangsúlyozta, hogy megalapozatlanok azok a híresztelések, melyek megjelentek múlt héten bizonyos csapatokkal kapcsolatban. Amíg a vizsgálat nem zárul le, a szövetség nem ad tájékoztatást. Az FIA továbbá leszögezte, nem igaz az, hogy a szövetség valamely szakembere bizalmas információkat hozott volna napvilágra.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hétfőig nem derül ki, szabályt szegett-e a Red Bull
A Red Bullt nem ijeszti meg a Mercedes felzárkózása
Eldőlt: Teltházas lesz a 2023-as Forma-1-es Magyar Nagydíj
Brown Binotto távozásáról: Egy F1-es csapat sikereinek kulcsa a stabilitás
Steiner: A 2023-as Ferrari-motor „bomba” lesz!
Az Aston Martinnál el vannak ájulva Alonsótól

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!