Kövesd velünk az Amerikai Nagydíj eseményeit percről percre! Kattints!

  Friss hírek

Hétfőn bejelentik: Az Azeri Nagydíjat is halasztják

A legfrissebb hírek szerint hétfőn bejelentik, hogy a Forma-1-es Azeri Nagydíjat sem rendezik meg a tervezett, június 7-i időpontban, így a 2020-as szezon rajtja még későbbre tolódik.

Eddig összesen 7 F1-es futamot kellett törölni vagy elhalasztani a koronavírus-járvány miatt: múlt héten bejelentették, az ausztrál, a kínai, a bahreini és a vietnámi versenyek után a holland, a spanyol és a monacói futamokat sem rendezik meg a tervezett időpontokban.

A Monacói Nagydíj szervezői azóta bejelentették, az ő esetükben nincs lehetőség a halasztásra, így idén biztosan nem látják vendégül a száguldó cirkusz mezőnyét.

Mivel a koronavírus-járvány jelenleg nemigen mutatja a lassulás jeleit Európában, úgy tudni, a bakui verseny promóterei is a halasztás mellett döntöttek.

Mivel az Azeri Nagydíjat utcai pályán rendezik, az építési munkálatokat jó előre el kell kezdeni, a szervezők pedig arra jutottak, nincs értelme erőltetni a június elejére tervezett versenyt.

Sajtóhírek szerint hétfőn hivatalosan be is jelentik, hogy halasztják az Azeri Nagydíjat, a szervezők pedig reménykednek abban, hogy az év későbbi szakaszában pótolni tudják a versenyt.

A bakui verseny halasztásával a 2020-as szezon még később kezdődhet, kiesése után a Kanadai Nagydíj a következő a sorban: a montreali versenyt június 14-re tervezik.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!