Hétfőn bejelentik: Az Azeri Nagydíjat is halasztják

Daniel Ricciardo (AUS) Renault F1 Team RS19. Azerbaijan Grand Prix, Sunday 28th April 2019. Baku City Circuit, Azerbaijan.
Fotó: Renault
A legfrissebb hírek szerint hétfőn bejelentik, hogy a Forma-1-es Azeri Nagydíjat sem rendezik meg a tervezett, június 7-i időpontban, így a 2020-as szezon rajtja még későbbre tolódik.

Eddig összesen 7 F1-es futamot kellett törölni vagy elhalasztani a koronavírus-járvány miatt: múlt héten bejelentették, az ausztrál, a kínai, a bahreini és a vietnámi versenyek után a holland, a spanyol és a monacói futamokat sem rendezik meg a tervezett időpontokban.

A Monacói Nagydíj szervezői azóta bejelentették, az ő esetükben nincs lehetőség a halasztásra, így idén biztosan nem látják vendégül a száguldó cirkusz mezőnyét.

Mivel a koronavírus-járvány jelenleg nemigen mutatja a lassulás jeleit Európában, úgy tudni, a bakui verseny promóterei is a halasztás mellett döntöttek.

Mivel az Azeri Nagydíjat utcai pályán rendezik, az építési munkálatokat jó előre el kell kezdeni, a szervezők pedig arra jutottak, nincs értelme erőltetni a június elejére tervezett versenyt.

Sajtóhírek szerint hétfőn hivatalosan be is jelentik, hogy halasztják az Azeri Nagydíjat, a szervezők pedig reménykednek abban, hogy az év későbbi szakaszában pótolni tudják a versenyt.

A bakui verseny halasztásával a 2020-as szezon még később kezdődhet, kiesése után a Kanadai Nagydíj a következő a sorban: a montreali versenyt június 14-re tervezik.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS