Hiába a dobogós eredmények, az Aston Martin főnöke szerint jobb óvatosnak lenni! - F1VILÁG.HU

Hiába a dobogós eredmények, az Aston Martin főnöke szerint jobb óvatosnak lenni!

Három versenyen három dobogós eredményt szerzett az Aston Martin Forma-1-es csapata, az istállót irányító Mike Krack azonban azt mondja, túl korai még következtetéseket levonni a csapat további formáját illetően.

A silverstone-i gárda kétségkívül óriási előrelépéseket tett tavalyhoz képest, Fernando Alonso révén pedig Bahreinben, Szaúd-Arábiában és Ausztráliában is egy harmadik helyet szerzett. A remek eredményeknek köszönhetően az Aston Martin jelenleg a 2. helyet foglalja el a konstruktőri versenyben a Red Bull mögött.

Mike Krack elismeri, valóban biztató az, hogy három eltérő típusú pályán is ütőképesek voltak, egyelőre azonban visszafogott optimizmussal várja a folytatást, szerinte ugyanis még korai kijelenteni, hogy ők lesznek a Red Bull legfőbb ellenfelei idén.

 

„Ez határozottan igaz, három pálya három különféle karakterisztikával” – mondta Krack a Motorsport.com című internetes lap azon kérdésére, hogy biztató-e, hogy ennyire versenyképesek voltak a szezon első három futamán. „Az, hogy versenyképesek voltunk mindhárom hétvégén, azt jelenti, hogy más pályákon is a lehető legmagabiztosabbak lehetünk.”

„Nagyon eltérőek a pályák, jön majd Baku a hosszú egyeneseivel, aztán Monaco, ahol nincs egyenes – ezek a dolgok ide-oda váltogatják majd az erőviszonyokat. Ezért is mondom mindig azt, hogy nagyon óvatosan kell következtetéseket levonnunk egyetlen versenyből.”

„Ha pedig megnézzük a melbourne-i versenystratégiát, és azt, hogy hogyan bontakozott ki a dolog, a tempót tekintve nem is nagyon kaptunk képet – ezért vagyok mindig nagyon óvatos a konklúziókkal.”

A csapatfőnök szerint az, hogy idén először kaptak ki a Mercedestől, ugyancsak azt bizonyítja: jobb, ha óvatosak!

„Ez is olyasvalami, amire azt mondom, hogy várnunk kell még pár futamot. Egy verseny után nem lehet kijelenteni, hogy itt vagy ott vagy, több adatmintára van szükség, hogy valóban megértsük, hol is állunk. Láthattuk, hogy Bahreinben nagyon versenyképesek voltunk számos csapattal szemben, Dzsiddában is rendben volt a dolog, itt, Melbourne-ben pedig tisztességes küzdelmet vívtunk. Ha tehát megnézzük az adatokat, és megvizsgáljuk, hol állunk, ismét azt látjuk majd, hogy nagyon szoros a mezőny.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hiába a dobogós eredmények, az Aston Martin főnöke szerint jobb óvatosnak lenni!
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!