Hiába a kiváló forma, a Mercedes nem bízza el magát

Fotó: Singapore GP Media
Toto Wolff, Mercedes AMG F1 Director of Motorsport at Formula One World Championship, Rd15, Singapore Grand Prix, Race, Marina Bay Circuit, Singapore, Sunday 16 September 2018.

Habár a Mercedes az egyéni- és a konstruktőri pontversenyben is élen áll, a német istálló motorsport-igazgatója, Toto Wolff tudja, nem dőlhetnek hátra, riválisaik ugyanis mindent megtesznek azért, hogy legyőzzék őket a szezon hajrájában.

A 2018-as bajnokságból még 6 verseny van hátra, a Forma-1 mezőnye pedig ezen a hétvégén az oroszországi Szocsiba látogat.

A Mercedes motorsport-főnöke, Toto Wolff azt mondja, nyilván örülnek annak, hogy Lewis Hamilton 40, a csapat pedig 37 pontos előnyt élvez a bajnokságban, ettől azonban még nem kényelmesednek el – a Mercedes mindent megtesz azért, hogy folytassa győzelmi sorozatát Oroszországban.

„Nyilván jobb, hogy előnyben vagyunk, mintha nem lennénk, de még hat verseny van hátra, rengeteg pontot lehet szerezni – szóval nem vagyunk kényelmes helyzetben” – mondta a szakember.

„Továbbra is koncentrálunk minden egyes versenyre és edzésre, próbáljuk optimalizálni az autót minden területen – és a győzelmekre hajtunk. Nincs naiv optimizmus a helyzettel kapcsolatban csapaton belül. Pozitívan állunk a dolgokhoz, fel vagyunk töltődve, a gyárunk pezseg, és izgatottan várjuk a küzdelmeket a következő hat versenyen.”

„Szingapúrban kiváló teljesítményt nyújtottunk, a győzelem pedig fantasztikus jutalom volt a kemény munkáért. Ugyanakkor rá kellett jönnünk arra is, hogy idén nincs könnyű győzelem. A legapróbb teljesítményjavulásért is meg kell küzdenünk, hogy a győzelmekért csatázhassunk.”

Wolff azt mondja, a szocsi versenypálya igazán érdekes kihívásokat tartogat számukra.

„A harc Oroszországban tovább folytatódik. A szocsi pálya érdekes karakterisztikával rendelkezik, főleg a hosszú egyenes a 2-es kanyar előtt, ami miatt a rajt komoly kihívás lesz. Mivel a versenyt szeptember végén tartják, az időjárási körülmények hasonlóan lesznek, mint 2014-ben és 2015-ben, amikora az Orosz Nagydíjat október elején rendezték.”

„A jelenlegi autókkal nincsenek még adataink ilyen körülményekről Szocsiban, szóval ez is egyfajta kihívás lesz Szocsiban. Bár kiváló rekordjaink vannak itt, tudjuk, hogy a Ferrari és a Red Bull mindent belead majd, hogy megszakítsa győzelmi sorozatunkat – szóval keményebben kell dolgoznunk, mint valaha, hogy annyi pontot gyűjtsünk, amennyit csak lehet.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!