Nem okozott gondot a melbourne-i baleset, a tervek szerint érkezik az Alpine új fejlesztési csomagja - F1VILÁG.HU

Nem okozott gondot a melbourne-i baleset, a tervek szerint érkezik az Alpine új fejlesztési csomagja

Nem fogja hátráltatni az Alpine Forma-1-es csapatát az Ausztrál Nagydíjon elszenvedett baleset, a francia istálló képes lesz bevetni új fejlesztési csomagját a hétvégi Azeri Nagydíjon.

Az Alpine versenyzői, Pierre Gasly és Esteban Ocon a melbourne-i verseny utolsó újraindítását követően ütköztek össze, a csapat két autója pedig meglehetősen komoly károkat szenvedett el az ütközésben. Az istálló a történtek után azonnal elkezdett pótalkatrészeket gyártani enstone-i központjában, a többhetes szünet pedig igencsak jól jött számukra. Otmar Szafnauer, az Alpine csapatfőnöke elismerte, megvolt a kockázata annak, hogy az extra munka miatt esetleg csúszik majd a Bakura tervezett fejlesztési csomag, az istálló azonban végül tartani tudta magát eredeti terveihez.

„Sok pontot eldobtunk, és ha egy ilyen baleset mondjuk két versennyel a szezon vége előtt történt volna, miközben a negyedik, a harmadik, vagy az ötödik helyért harcoltunk volna, akkor nagyobb hatása lenne” – mondta a szakember. „De még 20 verseny van hátra, és három jó dolog is kiszült ebből a versenyből.”

 

„Az egyik, hogy – bár a DRS segítségével, de – tartani tudtuk a lépést [Carlos] Sainz Ferrarijával, és még DRS nélkül is Lance [Stroll] Aston Martinja előtt tudtunk maradni. Ezek pozitívumok voltak.”

„A legnagyobb pozitívum pedig az volt, hogy amint megtörtént a baleset, a teljes enstone-i csapat összeült – nem várták meg a jelentést, hogy milyen károk születtek. Látták, mi történt, és rögtön elkezdtek átcsoportosítani gyártási forrásokat, hogy további tartalékalkatrészeket gyártsanak anélkül, hogy elveszítsük a Bakura tervezett fejlesztést. És ez elképesztő erőfeszítés volt mindenki részéről.”

„Szóval Bakuba a tervezett fejlesztésekkel érkezünk meg. És bár pár órával azelőtt, hogy összeültünk volna, még nem volt annyira biztos ez, hiszen a tartalékalkatrészek prioritást élveznek a fejlesztésekkel szemben. Most viszont a tervezett fejlesztésekkel indulhatunk el Bakuba, mint ahogy vannak tartalékalkatrészek is.”

„Nem titok, hogy lesz egy új padlólemezünk, egy teljesen új padlólemez. És van pár kisebb elem – de főleg a padlólemez változott.”

Ami a két összetört kasztnit illeti, Szafnauer hozzátette: „Rendben voltak – úgy értve, hogy javítható állapotban maradtak. Szóval nem veszítettünk el egyet sem.”

A szakember arról is beszélt, attól sem kell tartaniuk, hogy a baleset miatt túlköltekeznek idén, és nem tudják tartani magukat a költségplafonra vonatkozó szabályokhoz.

„Úgy tervezzük meg a büdzsénket, hogy a pénzünk bizonyos százalékát baleseti károkra csoportosítjuk. Megnézzük a korábbi eseményeket, van egy átlagunk azzal kapcsolatban, hogy milyen baleseti károk születnek egy évben, és az mennyibe kerül. Az, hogy most ilyen hamar történt egy ilyen baleset, pusztán azt jelenti, hogy az erre félretett pénzt korán kell elkölteni. Szóval jelenleg nulla hatása van a terveinkre, a fejlesztésekre – szóval nincs következménye.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Nem okozott gondot a melbourne-i baleset, a tervek szerint érkezik az Alpine új fejlesztési csomagja
A Sauber-főnök még a 45 éves Alonsót is leszerződtetné
Aston Martin: Ki kell derítenünk, miért szenvedtünk a verseny elején
Főnöke szerint elképesztő, hogy Verstappen a telefoncsörgést is felismeri az autóban ülve
Russell is Schumachert méltatta Barcelonában

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!