Friss hírek

Hiába az ígéretes kezdés, Norris és Ricciardo is óvatos

A McLaren önmagához mérten erősen nyitotta a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj hétvégéjét, ahol a pénteki edzésnapon Lando Norris és Daniel Ricciardo is az első tízben végzett. A reményteljes kezdés ellenére mindkét pilóta visszafogott elvárásokat fogalmazott meg a nagydíj hátralévő részére.

Nehéz szezonkezdeten van túl az utóbbi évek során remeklő McLaren F1-es csapat, amely a 2022-es idénynyitón nullázott, a második versenyhétvégén pedig mindössze hat pontot zsebelt be. A gárda autójának teljesítménye egyelőre elmarad az elvártaktól, így Lando Norris és Daniel Ricciardo annak ellenére óvatos elvárásokat fogalmazott meg Ausztráliára, hogy a páros pénteken mindkét edzésen az első tízben végzett. Elsőként Norris értékelt, aki délelőtt a nyolcadik, délután pedig az ötödik helyen zárt.

„Jónak tűnt. Nem lenyűgöző, de megfelelő. Valószínűleg az eddigi legjobb péntekünk volt. Remélem, ezt át tudjuk vinni holnapra, mert jó megérzéseink vannak. Mindent kihozunk az autóból, amit ki lehet, és szerintem jó munkát végzünk, de a látottak egy jó része a pályán múlt. Persze lesznek apróbb területek, ahol javulni fogunk. Amikor azt mondom, hogy apróbb, akkor nagyjából egy tizedre gondolok. Nem fogunk fél vagy egy másodpercet gyorsulni” – értékelt Norris, aki elárulta: az első két versenyhétvége adatai segíti őket a megfelelő irányba fejleszteni az autót.

Hirdetés
 

„Változtattunk néhány dolgon, emellett a mostani és az előző versenyhétvégékből levont tanulságokat is beültettük. Ezek szerintem egészen jól működnek, szóval sikerült egy kisebbet előre lépni. Ez kezdésnek jó, remélhetőleg holnap további előrelépésekre leszünk képesek” – tette hozzá.

A két év után ismét hazai pályán versenyző Daniel Ricciardo délelőtt a tizedik helyen zárt, majd délután a nyolcadikra lépett elő. Utóbbin már úgy érezte, az autó határait feszegeti.

„Azt hiszem, délutánra sikerült fejlődnünk. Különösen az edzés első felében, a közepes keverékeken voltam elégedett. A lágyakkal nem volt ilyen szerencsénk, szóval azokból még van mit kihozni. Úgy éreztem, ma elértem a határig. Egy másodpercet nem tudok előhúzni a kalapból, de a hétvége előrehaladtával még javulni fogunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!