Friss hírek

Hiába a biztató tesztek, a Mercedes nem biztos a dolgában

Fotó: Mercedes AMG Petronas Motorsport

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff szerint 2018-ban nemcsak a Ferrari, de a Red Bull is komoly ellenfélnek bizonyul a Forma-1-es bajnokság során – a szakember szerint nincs garancia a sikerre.

A Mercedes jó formában teljesített az előszezoni teszteken, Toto Wolff szerint azonban csak a hétvégi Ausztrál Nagydíjon derül ki igazán, hogy a csapat új, W09-es modellje miképp teljesít a riválisok autóival szemben.

Wolff mindazonáltal elégedett, hiszen úgy érzi, csapata a lehető legjobban felkészült az új kihívásokra. A Mercedes-főnök viszont azt mondja, idén nemcsak a Ferrari, de a Red Bull is bajnokesélyes lehet.

„Minden, amit az elmúlt hónapokban tettünk, csak az első lépés volt a 2018-as bajnokság felé – az autó felépítése, az első beindítás, a silverstone-i bemutató és a barcelonai tesztek” – mondta Toto Wolff.

„Most ideje kiderítenünk, mi is van a kezünkben! Amint kialszanak a lámpák, vége a mellébeszélésnek!”

„Tavaly nagyon szoros volt a küzdelem, és nem volt olyan pillanat, amikor pihenhettünk. A Ferrari nagyon kemény küzdelmet biztosított, nagyszerű csata volt az ezüst és a vörös között. Az idei szezon pedig egy kiváló hármas csatát ígér köztünk, a Ferrari és a Red Bull között.”

„Brackley-ben és Brixworth-ben mindenki hihetetlenül keményen dolgozott az elmúlt hónapokban, hogy a lehető legjobb autóval vághassunk neki ennek a harcnak. Mindkét versenyzőnk elégedettnek tűnik az új versenygéppel, de azt még nem láthattuk, milyen, amikor versenyképes környezetben kell jól teljesítenie.”

Fotó: Mercedes

Wolff hozzátette, mivel idén már csak 3 erőforrást lehet büntetlenül felhasználni, a megbízhatóságnak még komolyabb szerep jut.

„A felhasználható erőforrások számának csökkentése miatt a megbízhatóság nagyon fontos szerepet játszik 2018-ban. A teszteken jónak tűnt a megbízhatóságunk, de óvatosnak kell lennünk, amikor következtetéseket vonunk le ebből: bár sokat köröztünk az új autóval Barcelonában, számos alkatrész még csak közel sem került ahhoz a mennyiséghez, melyet teljesítenie kell a szezon során.”

„Ugyanolyan elkötelezettséggel, szellemiséggel és energiával vágunk neki ennek az idénynek, mint amilyen erőssé tett minket a múltban. Mindannyian úgy gondolkodunk, hogy a tavalyi bajnoki cím már a múlté: a tegnapi trófeákkal ma már nem lehet nyerni.”

Bár a Mercedes a V6-os hibrid erőforrások bevezetése óta verhetetlen a Forma-1-ben, Wolff szerint hiba volna azt feltételezni, hogy a német istálló 2018-ban is a csúcson marad.

„Egy új szezon olyan, mint megmászni a Mount Everestet – korábban sikerült már, de még csak az alaptáborban vagyunk jelenleg. Kemény utazás lesz ugyanazokkal a célokkal, viszont eltérő kihívásokkal.”

„0 ponttal vágunk neki az új bajnokságnak, ahogy valamennyi riválisunk. És mindent bele kell adnunk, hogy idén is sikeresek legyünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!