Friss hírek

Hiába mondja Hamilton, Verstappen nem számít könnyű versenyre

Az első helyről kezdheti majd meg a vasárnapi Olasz Nagydíjat a Red Bull világbajnoki éllovasa, Max Verstappen, a holland pilóta azonban nem számít könnyű versenyre.

Verstappen a 2. helyen ért célba a szombati sprintkvalifikáción, a győztes Valtteri Bottast azonban motorcsere miatt a mezőny végére száműzik majd.

A Red Bull pilótája így az élről kezdheti meg a mai viadalt, míg bajnoki riválisa, Lewis Hamilton a 4. helyről startol. A Mercedes hétszeres világbajnoka szombaton azt mondta, Verstappennek elég sima versenye lehet vasárnap, a holland azonban nem így látja.

„Jó napunk volt. Jól rajtoltam, és onnantól kezdve nyilván próbáltam követni Valtterit, habár alapvetően szerintem hiányzott egy kis tempónk” – mondta a holland pilóta.

„De próbáltam szélárnyékban maradni egy kicsit, és a mi részünkről jól alakultak a dolgok. Két pontot szereztünk, és az első helyről rajtolunk vasárnap.”

„Viszont még így sem számítok könnyű és egyértelmű versenyre. Valtteri ugyan a mezőny végéről rajtol, de nyilván Lewis ott lesz a 4. pozícióban. Nagyon jó a tempójuk. Szóval meglátjuk majd, mit tehetünk ismét.”

Arra a kérdésre, hogy a sprintfutamon látott kevéske előzés tudatában mennyire lehet fontos a pole Monzában, Verstappen így felelt: „Ha tisztán átjutunk az 1-es és a 2-es kanyaron, akkor nyilván nagyon jó.”

„Elég hosszú az út az 1-es kanyarok, de ha sikerül jó rajtot venni, akkor az elég lehet a védekezéshez. Majd meglátjuk.”

Verstappen hozzátette, nem igazán vannak kérdőjelek a versenytempót illetően.

„Ott volt a második edzés, ahol teljesítettünk hosszú etapokat. És nyilván itt volt ez a verseny is. Szerintem egyértelmű a dolog. Tudjuk, mit kell tennünk, tudjuk, hol vagyunk hátrányban.”

„De természetesen változtatni nem tudunk [a parc ferme szabályok miatt – a szerk.], szóval próbáljuk a legjobbat nyújtani a vasárnapi versenyen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!