Hiányzik az Alpine mögül a szenvedély és a motiváció – kitálalt az egykori szakember - F1VILÁG.HU

Hiányzik az Alpine mögül a szenvedély és a motiváció – kitálalt az egykori szakember

Pat Fry egykori műszaki főigazgató szerint az Alpine F1-es csapatának tulajdonosai miatt az alakulatnak nem sok esélye van arra, hogy betörjön az élmezőnybe.

Pat Fry egy igazi veteránnak számít a Forma-1 világában, ahol 1987 óta több sikeres csapatnál is megfordult. Abban az évben a Renault elődjénél, a Benettonnál kezdte meg pályafutását, majd később a McLarennél és a Ferrarinál is megfordult. Az enstone-i központú, a Renault tulajdonában álló Alpine-hoz 2020-ban tért vissza, ahol alapvetően egy sikeres hároméves időszakot tudhat maga mögött. Idén ennek ellenére úgy látta, bizonyos szempontokat figyelembe véve érdemes volt új kihívások elé néznie.

„Arra a három évre visszatekintve azt látom, hogy drasztikusan javultunk. Évről évre jobb autót építettünk. Ha egymás mellé tesszük az autókat, akkor mindegyiken óriási fejlődés látható. Ezért elismerés jár a csapat minden tagjának. Büszkék lehetnek azért, amit a szóban forgó időszak alatt elértünk.”

„Azt hiszem, azért tértem vissza hozzájuk, hogy megpróbáljam újra felépíteni a csapatot, ahol a karrieremet kezdtem. Szerintem jó munkát végeztünk – a távoli ötödikről az erős negyedikké léptünk előre. Azonban nem éreztem, hogy a csapat rendelkezne azzal az elhivatottsággal és motiváltsággal, ami a további előrelépéshez szükséges lenne.”

„Emiatt március elején úgy döntöttem, nem akarok egy helyben ülni, feljebb akarok törni. Szóval ekkor jött el a pont, amikor elgondolkodtam. Mondani mindig könnyű, hogy elsők akarunk lenni, de a szavak és a tettek között óriási a szakadék.”

Fry szerint elsősorban az Alpine tulajdonosán, a Renault-n múlik a motiváció hiánya. Szerinte az enstone-i központú Forma-1-es alakulat kihozza a helyzetéből a maximumot, de az autógyártó nem igazán lelkesedik a Forma-1 iránt.

„Enstone-ban mindent megtettünk, és szerintem jó munkát végeztünk. Szerintem nem igazságos, amit Otmarral [Szafnauer] történt. Nem hiszem, hogy valódi lehetőséget kapott volna a dolgok helyrehozatalában. Mondjuk úgy, hogy ott meg van kötve az ember keze” – tette hozzá Fry, akit a Williams kéthónapnyi győzködés után tudott magához csábítani. A szakember elmondása szerint a grove-i istálló felsővezetése teljes mértékben támogatja a csapatot, ami jelentős faktor volt a döntésében.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!