Hibás hátsó szárny okozta Massa kicsúszását

Felemásra sikeredett a Williams Forma-1-es csapatának pénteki edzésnapja Kínában.


Felemásra sikeredett a Williams Forma-1-es csapatának pénteki edzésnapja Kínában.

Valtteri Bottas a hetedik legjobb idővel zárta a napot, csapattársa, Felipe Massa azonban kis híján nagyot bukott a délutáni tréningen: a brazil autója műszaki hiba miatt megpördült a pályán, és csak a versenyző lélekjelenlétén, illetve a szerencsén múlt, hogy nem törte össze csúnyán autóját.

Bottas eredményesebb napot zárt, elmondása szerint a Williams új fejlesztései is jól működtek.

„Szokványos pénteki edzésnap volt, nem voltak hibák, vagy ismeretlen tényezők” – mondta elégedetten a finn.

„Azok a fejlesztések, melyeket pályára vittünk, jól működtek, szóval a kanyarokban most egy kicsit gyorsabbak vagyunk, ami mindig jó dolog.”

„Az itteni hőmérséklet valamivel jobban kedvez nekünk, mint a malajziai, szóval azt hiszem, erősek lehetünk az időmérőn. Viszont meg kell bizonyosodnunk arról, hogy a versenyre fókuszálunk, és különösképp a bal első gumik szemcsésedésére.”

Massa kifejtette, reméli, holnap sikerül bepótolni a ma elmaradt munkát, és jól felkészülnek az időmérőre, illetve a versenyre.

„Az első edzés a tervek szerint ment, de délután volt némi problémánk a hátsó szárnnyal” – magyarázta a brazil.

„Féktávon megszűnt minden tapadás a hátsó gumikon, ennek eredményeképp pedig megpördült az autó, ami miatt véget is ért számomra az edzés.”

„Sok időt veszítettünk, de a csapat változtatott Valtteri autójának hátsó szárnyán, szóval neki nem volt már hasonló gondja. Erős napra lesz szükségünk holnap, hogy jól felkészüljünk a versenyre.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!