Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd élőben a Szaúd-Arábiai Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Hibázott az FIA: Perez autót tört, mégis pontszerző Japánban

Vizsgálatot indított a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a Forma-1-es Japán Nagydíj leintését követően, a pálya szélén elhelyezett fényjelző paneleken ugyanis 1 körrel korábban jelentek meg a kockás zászlók – emiatt végeredményt is 52 kör alapján hirdettek, így hiába szenvedett balesetet, Sergio Perez mégis pontokkal távozik Suzukából.

A Japán Nagydíj eredetileg 53 körös volt, ám úgy tudni, a kockás zászlókat már az 52. körben megmutatták a versenyzőknek a fényjelző paneleken – márpedig a Forma-1 Sportszabályzata kimondja, a verseny akkor tekinthető befejezettnek, ha bemutatják a verseny végét jelentő jelzést.

Mivel ez történt, a végeredményt végül az 52. kör eredménye alapján hirdettek. Bár az élmezőnyben ez nem okozott változást, hátrébb bizony történtek pozíciócserék: Sergio Perez ugyan az 53. körben összetörte autóját, végül mégis a 9. helyen rangsorolják, ami azt jelenti, hogy a mexikói 2 ponttal távozik Suzukából.

Nico Hülkenberget végül a 10. helyen rangsorolták, Lance Stroll pedig így nem szerzett pontot. 

Az FIA egyelőre nem tud magyarázatot adni, miért mutatták meg korábban a verseny végét jelző szignókat, ám jelezték, vizsgálatot indítanak az ügyben.  

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!