Hibáztak a versenybírók Abu Dhabiban?

Pastor Maldonado, valamint Bruno Senna is csalódott, amiért a versenybírók a vasárnapi Abu Dhabi Nagydíj során bokszutca-áthajtásos büntetéssel sújtotta, mivel mindketten úgy érzik, a stewardok következetlenségének ők itták meg a levét.


Pastor Maldonado, valamint Bruno Senna is csalódott, amiért a versenybírók a vasárnapi Abu Dhabi Nagydíj során bokszutca-áthajtásos büntetéssel sújtotta, mivel mindketten úgy érzik, a stewardok következetlenségének ők itták meg a levét.

A vasárnapi viadalon összesen négy alkalommal szankcionáltak a versenybírók a kék zászló figyelmen kívül hagyása miatt: Bruno Senna és Pastor Maldonado bokszutca-áthajtásos büntetést kapott, amiért nem engedte el időben gyorsabb versenytársait. Utóbbi versenyzőt hasonló vétség miatt a futam után 30 másodperces időbüntetéssel sújtották, míg Jaime Alguersuari versenyen elért eredményéhez 20 másodpercet adtak hozzá.

Senna úgy véli, a büntetés teljes mértékben tönkretette futamát, melyet végül a tizenhatodik helyen zárt.

„Az áthajtásos büntetés teljesen tönkretette a versenyemet, hiszen akkorra megvolt kötve a kezünk a stratégiával és nem lehetett újra változtatni azon, szóval az utolsó 15 körben nagyon lassú volt a tempóm, mert már alig maradt valami a gumijaimból” – mondta Senna.

„Ez nagyon kiábrándító. Jó teljesítményt nyújtottunk, ám ehhez képest ez egy nagyon gyenge eredmény.”

„Szerintem nem volt meg a következetesség, mert láthattuk, hogy mások ennél sokkal-sokkal rosszabbat csináltak. Ha belegondolunk, talán egy kanyar erejéig tartottam fel Jensont [Button], a 7-esben, míg mások egy teljes szektorig akadékoskodtak, és nem lengették nekik a kék zászlót.”

„Ugyanakkor kapunk kék zászlót, amikor a lassabb autók, de ha úgy döntünk, hogy visszaveszünk, hogy elengedjük a többieket, akkor 5 másodpercet is veszíthetünk, és ez egyáltalán nem fair. Véleményem szerint nagyon kemény döntéseket hoztak, és úgy gondolom, beszélnünk kell Charlie-val erről a dologról, mert Jenson egyébként is a bokszba hajtott a következő körben.”

Maldonado hasonló véleményen van: a venezuelai elmondta, valahányszor félreállt, rendkívül sok időt veszített.

„Persze, hogy láttam őket, de nem veszíthetek négy másodpercet minden egyes alkalommal” – mondta a Williams versenyzője.

„Szerintem a múltban is mindenkit egyformán érintett ez a dolog, én is időt veszítettem, amikor megkaptam a Virgin, vagy a HRT autóit. Ez része a versenynek, különösen, ha az ember pontokért harcol. Az adott pillanatban én épp [Jaime] Alguersuarival küzdöttem, szóval nehéz döntés volt.”

„Nagyon csalódott vagyok, mert ez az első alkalom, hogy így döntöttek. Szerintem ez teljesen helytelen dolog volt.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!