Hibáztak a versenybírók Abu Dhabiban? - F1VILÁG.HU

Hibáztak a versenybírók Abu Dhabiban?

HIRDETÉS

Pastor Maldonado, valamint Bruno Senna is csalódott, amiért a versenybírók a vasárnapi Abu Dhabi Nagydíj során bokszutca-áthajtásos büntetéssel sújtotta, mivel mindketten úgy érzik, a stewardok következetlenségének ők itták meg a levét.


Pastor Maldonado, valamint Bruno Senna is csalódott, amiért a versenybírók a vasárnapi Abu Dhabi Nagydíj során bokszutca-áthajtásos büntetéssel sújtotta, mivel mindketten úgy érzik, a stewardok következetlenségének ők itták meg a levét.

A vasárnapi viadalon összesen négy alkalommal szankcionáltak a versenybírók a kék zászló figyelmen kívül hagyása miatt: Bruno Senna és Pastor Maldonado bokszutca-áthajtásos büntetést kapott, amiért nem engedte el időben gyorsabb versenytársait. Utóbbi versenyzőt hasonló vétség miatt a futam után 30 másodperces időbüntetéssel sújtották, míg Jaime Alguersuari versenyen elért eredményéhez 20 másodpercet adtak hozzá.

Senna úgy véli, a büntetés teljes mértékben tönkretette futamát, melyet végül a tizenhatodik helyen zárt.

„Az áthajtásos büntetés teljesen tönkretette a versenyemet, hiszen akkorra megvolt kötve a kezünk a stratégiával és nem lehetett újra változtatni azon, szóval az utolsó 15 körben nagyon lassú volt a tempóm, mert már alig maradt valami a gumijaimból” – mondta Senna.

„Ez nagyon kiábrándító. Jó teljesítményt nyújtottunk, ám ehhez képest ez egy nagyon gyenge eredmény.”

„Szerintem nem volt meg a következetesség, mert láthattuk, hogy mások ennél sokkal-sokkal rosszabbat csináltak. Ha belegondolunk, talán egy kanyar erejéig tartottam fel Jensont [Button], a 7-esben, míg mások egy teljes szektorig akadékoskodtak, és nem lengették nekik a kék zászlót.”

„Ugyanakkor kapunk kék zászlót, amikor a lassabb autók, de ha úgy döntünk, hogy visszaveszünk, hogy elengedjük a többieket, akkor 5 másodpercet is veszíthetünk, és ez egyáltalán nem fair. Véleményem szerint nagyon kemény döntéseket hoztak, és úgy gondolom, beszélnünk kell Charlie-val erről a dologról, mert Jenson egyébként is a bokszba hajtott a következő körben.”

Maldonado hasonló véleményen van: a venezuelai elmondta, valahányszor félreállt, rendkívül sok időt veszített.

„Persze, hogy láttam őket, de nem veszíthetek négy másodpercet minden egyes alkalommal” – mondta a Williams versenyzője.

Hirdetés

„Szerintem a múltban is mindenkit egyformán érintett ez a dolog, én is időt veszítettem, amikor megkaptam a Virgin, vagy a HRT autóit. Ez része a versenynek, különösen, ha az ember pontokért harcol. Az adott pillanatban én épp [Jaime] Alguersuarival küzdöttem, szóval nehéz döntés volt.”

„Nagyon csalódott vagyok, mert ez az első alkalom, hogy így döntöttek. Szerintem ez teljesen helytelen dolog volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!