Friss hírek

Hidegháború dúl Alonso és a Ferrari között

Közel négy hét telt már el azóta, hogy a Red Bull bejelentette, Sebastian Vettel az idény végén távozik, és jövőre feltehetően a Ferrarinál folytatja. A maranellói gárda bejelentése azonban egyelőre várat magára.Közel négy hét telt már el azóta, hogy a Red Bull Racing alakulata bejelentette, Sebastian Vettel az idény végén távozik, és jövőre feltehetően a Ferrarinál folytatja Forma-1-es pályafutását. A maranellói gárda bejelentése azonban egyelőre várat magára. Mi lehet a probléma?

Sajtóhírek szerint továbbra is Fernando Alonso az, aki meggátolja, hogy a Ferrari bejelentse Sebastian Vettel szerződtetését.

Bár a kétszeres világbajnok önszántából távozik a csapattól az idényt követően, a 2016-os szezon végéig érvényes szerződése van Maranellóban. Ha tehát a patinás olasz istálló bejelentené Alonso távozását, jelentős összeggel kellene kárpótolnia a spanyolt.

A probléma tehát egész egyszerűen az: a Ferrarinak jelenleg három versenyzője van két autóra, hiszen feltehetőleg aláírta már megállapodását Sebastian Vettellel, és Kimi Räikkönennek is érvényes kontraktusa van a következő idényre.

A pletykák szerint Alonso nem kevesebb mint 50 millió dolláros (közel 12 milliárd forintos) lelépési díjat kér a Scuderiától, amit az olaszok nyilván nem szívesen fizetnének ki – pláne azok után, hogy állítólag 80 millió dollárt (nagyjából 19 milliárd forintot) adtak Vettel szolgálataiért.

A Gazzetta dello Sport című olasz lap úgy tudja, a Ferrari elnöke, Sergio Marchionne is elutazik a hétvégi Amerikai Nagydíjra, hogy bejelentse Vettel érkezését, valamint Alonso távozását – amíg azonban Alonso és a Ferrari között nem rendeződik a helyzet, ez aligha fog megtörténni.

„A pletykák szerint a spanyolnak két választása van: vagy náluk versenyez 2015-ben, vagy végkielégítést kér” – írja az Auto Motor und Sport című német szaklap szakírója, Michael Schmidt.

„A Ferrari viszont ezt nem szeretné, hiszen miért is fizetne valakinek, aki el akarja hagyni a csapatot? Vezetni nem fog, hiszen két versenyzője már van a csapatnak Vettel és Räikkönen személyében.”

„A megbeszélések eddig nem vezettek eredményre. Mindkét fél el akarja kerülni a bíróságot, ehelyett csendes kompromisszumra törekszik.”

Alonso a hírek szerint a McLaren-Hondával folytat tárgyalásokat, de az sem zárható ki, hogy jövőre nem versenyez a Forma-1-ben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek