Hill: 2020-ban nem pihenhetnek a vb-címre pályázó versenyzők

Damon Hill Lewis Hamilton Mercedes Pirelli
Fotó: Pirelli
A Forma-1 1996-os világbajnoka, Damon Hill szerint igazán izgalmas világbajnokság vár a Forma-1 rajongóira, ha ugyanis valóban kevesebb versenyt rendeznek meg idén, a versenyzők nem engedhetnek meg maguknak egy-egy gyengébb eredményt.

Egyelőre 8 európai verseny időpontja ismert, értesüléseink szerint pedig heteken belül bejelenthetik azt is, hogy ősszel hogyan folytatódik majd az F1-es program.

A Liberty Media úgy tervezi, 15-18 versenyt meg tudnak majd rendezni 2020-ban, ám ha a 18 verseny össze is jön, akkor is ez lesz a legrövidebb bajnokság 2009 óta.

Ez pedig azt jelenti, hogy azok a versenyzők, akik a bajnoki címre pályáznak, nagyobb kockázatot kell, hogy vállaljanak a futamokon, és nem elégedhetnek meg a pontszerzéssel bizonyos versenyeken.

Erre hívja fel a figyelmet a korábbi F1-es bajnok, Damon Hill is.

„Az idei bajnokság igazán érdekfeszítő lesz, ha ugyanis kevesebb futamot tartanak, minden verseny padlógázas lesz!” – mondta a Sky Sports F1 televízió szakértője.

„Szóval azt gondolom, az idei egy igazán szokatlan bajnokság lesz.”

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas egyetért – szerinte egy rövidebb szezonban nagyobb árat kell majd fizetni minden egyes hibáért.

„Nyilvánvalóan egy nagyon különleges idény vár ránk, hiszen rövidebb lesz a tervezettnél” – mondta a finn pilóta a Sky Sprots F1 televíziónak.

„Minden hiba többe kerül majd, mint eddig, minden a következetességről szól.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Stájer Nagydíj TV-közvetítései