Hill: 2020-ban nem pihenhetnek a vb-címre pályázó versenyzők - F1VILÁG.HU

Hill: 2020-ban nem pihenhetnek a vb-címre pályázó versenyzők

HIRDETÉS
A Forma-1 1996-os világbajnoka, Damon Hill szerint igazán izgalmas világbajnokság vár a Forma-1 rajongóira, ha ugyanis valóban kevesebb versenyt rendeznek meg idén, a versenyzők nem engedhetnek meg maguknak egy-egy gyengébb eredményt.
Damon Hill Lewis Hamilton Mercedes Pirelli

Egyelőre 8 európai verseny időpontja ismert, értesüléseink szerint pedig heteken belül bejelenthetik azt is, hogy ősszel hogyan folytatódik majd az F1-es program.

A Liberty Media úgy tervezi, 15-18 versenyt meg tudnak majd rendezni 2020-ban, ám ha a 18 verseny össze is jön, akkor is ez lesz a legrövidebb bajnokság 2009 óta.

Ez pedig azt jelenti, hogy azok a versenyzők, akik a bajnoki címre pályáznak, nagyobb kockázatot kell, hogy vállaljanak a futamokon, és nem elégedhetnek meg a pontszerzéssel bizonyos versenyeken.

Erre hívja fel a figyelmet a korábbi F1-es bajnok, Damon Hill is.

„Az idei bajnokság igazán érdekfeszítő lesz, ha ugyanis kevesebb futamot tartanak, minden verseny padlógázas lesz!” – mondta a Sky Sports F1 televízió szakértője.

„Szóval azt gondolom, az idei egy igazán szokatlan bajnokság lesz.”

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas egyetért – szerinte egy rövidebb szezonban nagyobb árat kell majd fizetni minden egyes hibáért.

„Nyilvánvalóan egy nagyon különleges idény vár ránk, hiszen rövidebb lesz a tervezettnél” – mondta a finn pilóta a Sky Sprots F1 televíziónak.

„Minden hiba többe kerül majd, mint eddig, minden a következetességről szól.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!