Hill: A Red Bullt sokkolta a Mercedes isztambuli formája - F1VILÁG.HU

Hill: A Red Bullt sokkolta a Mercedes isztambuli formája

HIRDETÉS
A korábbi Forma-1-es világbajnok, Damon Hill szerint a Mercedes törökországi teljesítménye valósággal sokkolta riválisukat, a Red Bullt.
Sir Lewis Hamilton, Mercedes W12, battles with Sergio Perez, Red Bull Racing RB16B

A német istálló Valtteri Bottas révén sima győzelmet aratott Isztambulban, így jelenleg 36 pontos előnyben van a Red Bull-lal szemben.

Lewis Hamilton rajtbüntetése után a 11. helyről kapaszkodott fel az 5. pozícióba, így Max Verstappen jelenleg 6 pontos előnyben van a címvédővel szemben.

Az idei bajnokságból már csak 6 futam van hátra, Damon Hill, az 1997-es év bajnoka pedig úgy véli, a Mercedes jobb formában lehet a hajrában.

„Szerintem egy Mercedesben” – mondta a korábbi bajnok, amikor arról kérdezték, a Red Bull vagy a Mercedes autójában ülne-e szívesebben az idény hátralévő részében.

„Őszinte leszek, Törökország után egy kicsit sokkoltak, és szerintem a Red Bullt is sokkolta a Mercedes formája. Valtteri fantasztikus versenyt futott, le a kalappal előtte, mert tette a dolgát. De egyértelmű, hogy az autó… Lewis képes volt 4 tizeded adni az ellenfeleknek a rajtbüntetése ellenére.”

„Szóval az autó nagyon jónak tűnt egy ilyen pályán, ami igazán remek teszt az autód teljesítményének felméréséhez. Kétlem, hogy a szezon végéig olyan sok pálya lesz, mely ennyire fekszik majd a Red Bullnak. Ami azt illeti, néhány pálya, melyekről azt gondoltam, a Red Bull domináns helyszíne lesz, végül egyáltalán nem volt az idén.”

Az isztambuli hétvégét követően a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner, és tanácsadója, Helmut Marko is meglehetősen frusztráltan nyilatkozott azzal kapcsolatban, hogy a Mercedes meglepő teljesítményre volt képes a motorerő tekintetében. Hill szerint nyilvánvaló, hogy a hajrához közeledve egyre nő a feszültség.

„Ez az, amire Christian is utalt, hogy érthetetlen előnye van a Mercedesnek, különösen a Mercedes gyári csapatának. Miközben a Mercedesnél folyamatosan azt mondják, ’ugyanazon eszközeink vannak, elégedettek vagyunk az autóval. A feszültség nő, ha pedig kikapsz, szeretnéd megtudni annak okait.”

„Azt gondolom, a Red Bull is próbál magyarázatot találni, mert nyilvánvalóan javítottak a Honda erőforrásán, mégis megverik őket a Mercedes-motorokkal.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!