Friss hírek

Hill: Schumachernek vissza kellett vonulnia

Damon Hill úgy gondolja, hogy egykori nagy riválisa, Michael Schumacher nem úgy hagyta el a Forma-1-et, ahogy szerette volna, ugyanis a Ferrari nyomására döntött a visszavonulás mellett, mert helyet kellett csinálni Kimi Raikkönennek.

Damon Hill úgy gondolja, hogy egykori nagy riválisa, Michael Schumacher nem úgy hagyta el a Forma-1-et, ahogy szerette volna, ugyanis a Ferrari nyomására döntött a visszavonulás mellett, mert helyet kellett csinálni Kimi Raikkönennek.

Hill, aki 1994-ben és 95-ben hatalmas csatát vívott Schumacherrel, meg van győződve arról, hogy egykori riválisa még nem fejezte be a dolgát a Forma-1-ben, és sikeres tudna lenni a fiatal mezőnyben, ha a visszatérés mellett döntene.

Az 1996-os világbajnok szerint Schumacher már a nyáron bizonyította – mikor azonnal igent mondott arra, hogy beugorjon a sérült Felipe Massa helyére, ami a nyaksérülése miatt végül nem valósult meg –, hogy nem úgy hagyta el az F1-et, ahogy szerette volna.

“Nem hiszem, hogy úgy vonult vissza 2006 végén, ahogy azt eltervezte” – mondta Hill a The Times-nak. “Úgy gondolom, hogy belekényszerítették, és nem önszántából döntött a visszavonulás mellett.”

“Ez egy politikai dolog volt, és a Ferrari nyomás alatt tartotta, hogy döntsön. Szóval ezért is érezheti úgy, hogy még nem fejezte be a dolgát a Forma-1-ben.”

“Az egyedüli problémának a nyakát látom, ami még akkor sérült meg, mikor év elején hatalmasat bukott motorozás közben. Emiatt sem tudta vállalni, hogy beugorjon Felipe helyére a nyáron.”

“De amennyiben ez megoldódik, akkor nem látok okot arra, hogy miért ne lenne elég fitt és motivált ahhoz, hogy még több fantasztikus teljesítményt nyújtson a sportágban. Ha akarja, akkor meg kell tennie, és vissza kell térnie.”

Bár sokan óva intik a visszatéréstől, nehogy lerombolja azt, amit eddig felépített egy esetleges gyenge szerepléssel, Hill szerint Schumachernek nem lenne gondja azzal, hogy felvegye a ritmust, és az élmezőnyben versenyezzen.

“Őszintén azt gondolom, hogy nem lenne helytelen húzás Michaeltől, ha visszatérne. Ha én 37 évesen versenyt tudtam nyerni egy Jordennel, akkor Michael biztosan győzni tudna egy Ross Brawn autóval 41 évesen” – magyarázta a brit.

“Ross már megnyerte a bajnokságot, így egy versenyképes autóval kezdheti meg a jövő évet. Arról pedig ne feledkezzünk meg, hogy Michael Schumacherről beszélünk. Hihetetlenül fitt. Soha semmi mást nem csinált az életében, mindent erre tett fel, a versenyzésre.”

“Az pedig, hogy miután visszavonult, elkezdett motorozni, mindennél jobban bizonyítja, hogy szüksége van a sebességre” – tette hozzá Hill.

Schumacher esetleges visszatérése már hetek óta téma. A német versenyzőt a Mercedes Grand Prix-vel hozták kapcsolatba, ahol Nico Rosberg mellett térhetne vissza, három év kihagyás után.

Bár Schumacher menedzsmentje és a Mercedes vezetése sem kívánta megerősíteni, hogy kapcsolatban állnának egymással, nem is cáfolták a feltételezéseket, miközben a német Bild a hétvégén már tényként közölte, hogy a felek aláírták szerződésüket.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!