Hill szerint a Ferrari egyre közelebb kerül a Red Bull legyőzéséhez - F1VILÁG.HU

Hill szerint a Ferrari egyre közelebb kerül a Red Bull legyőzéséhez

HIRDETÉS
A Forma-1 1996-os világbajnoka, Damon Hill szerint a Ferrari egyre közelebb kerülhet ahhoz, hogy nyílt versenyben győzze le a Red Bull Racing csapatát.
Damon Hill

A maranellói gárda magabiztos kettős győzelmet szerzett a bő egy héttel ezelőtti Ausztrál Nagydíjon, a Ferrari sikeréhez azonban kellett Max Verstappen balszerencséje is, aki a pole pozícióból rajtolva már a melbourne-i futam negyedik körében kiállni kényszerült fékproblémák miatt. A Forma-1 mezőny ezen a hétvégén Japánban vendégeskedik majd, Damon Hill szerint pedig a szuzukai pálya alaposan próbára teszi a mezőnyt — bizonyos tekintetben viszont kedvezhet majd a Ferrarinak.

„Azt gondolom, Szuzukában egy komoly erőpróba vár a Red Bull ellenfeleire. Úgy gondolom, ez a pálya tényleg próbára teszi majd a hatékonyságot, mint ahogy a gumikopás hatékonyságát is” — mondta az F1-es világbajnok. „De a Ferrari az egyenesekben gyors, márpedig itt sok egyenes van, és sok tempós kanyar.”

„Nagyon bízom abban, hogy a Ferrari képes lesz versenyezni a Red Bull-lal magán a versenyen is. Szerintem az időmérőn azt látjuk majd, hogy Max a pole-ban lesz, feltehetően ugyanakkora, két, esetleg három tizedes előnnyel, vagy ilyesmi.”

Hill azt reméli, a Ferrari egyre többször tudja majd megszorongatni a Red Bullt, és akár le is győzhetik az osztrákokat nyílt küzdelemben.

„Be kell vallani, a kérdés még mindig az, hogy azért nyertek Melbourne-ben, mert Max autója tönkrement? A választ soha nem tudhatjuk meg, szóval az kell, hogy egy nyílt versenyben győzzék le Maxot. Amint ez megtörténik, szerintem közel kerülnek. És úgy gondolom, egyre közelebb járunk ehhez.”

„Talán vágyálom ez a részemről, nem azért, mert nem akarom, hogy Max bármit is megnyerjen. Egyszerűen csak versenyzést szeretnénk látni, nyílt bajnokságot. Ha sikerülne a Ferrarinak ezt megtenni, az sokkoló lenne a teljes Forma-1 számára, mert az azt jelenti, hogy lehet valamit kezdeni ezzel a Red Bull fölénnyel.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!