Hill szerint Hamilton lenyomja Alonsót - F1VILÁG.HU

Hill szerint Hamilton lenyomja Alonsót

Damon Hill szerint honfitársa, az újonc Lewis Hamilton lesz a bajnok az idei évben, azonban abban is biztos, hogy kétszeres világelső csapattársa, Fernando Alonso minden fegyvert bevet majd a siker érdekében.

Damon Hill szerint honfitársa, az újonc Lewis Hamilton lesz a bajnok az idei évben, azonban abban is biztos, hogy kétszeres világelső csapattársa, Fernando Alonso minden fegyvert bevet majd a siker érdekében.

“Én Lewis-ra teszem a voksom. Úgy gondolom, hogy képes lesz véghezvinni küldetését, és megnyeri a bajnokságot az idei évben” – mondta Hill a riportereknek. “Véleményem szerint hatalmas küzdelem szemtanúi lehetünk, mert Hamilton hatalmas tehetség, ám Alonso sem fog a babérjain ülni. Amerikában megmutatta, hogy kész felvenni a harcot vele, így érdekes lesz látni, mi történik majd Franciaországban.”

A McLaren újonca az elmúlt két futamon aratott győzelme után tíz ponttal megelőzve csapattársát, magabiztosan vezeti a bajnokságot. Hill úgy gondolja, hogy jelenleg Hamilton a legesélyesebb a bajnoki cím megszerzésére, ugyanis szenzációs bemutatkozása után nincs mit vesztenie.

“Új srác a mezőnyben, így nincs mit vesztenie” – mondta az F1 legutóbbi brit bajnoka. “Még nincs mögötte semmi, így semmit nem veszthet. Eddig tökéletesen teljesített, már régen megdolgozott a pénzéért. Magabiztos, készen áll a sikerre, és ami a legfontosabb, élvezi a versenyzést. Fantasztikus nézni. Bajnoki esélyes, aki nagyon egyben van, még a döntő futam előtti éjszaka is nyugodtan tud aludni.”

A BRDC elnöke szerint az pedig teljesen természetes, hogy feszültség van a két csapattárs között, hiszen mindketten a győzelemre hajtanak, és azért bármit képesek megtenni. Hill azt is megérti, hogy a McLaren irányítása alatt szeretné tartani a versenyeket, és minimalizálni kívánja a versenyzőik esetleges kakaskodásával járó kockázatot.

“Úgy gondolom, hogy az igazi versenyzők versenyezni szeretnek, és nem tolerálják, mikor mások mondják meg nekik, mit tegyenek” – folytatta. “Tiszteletben tartják a csapat érdekeit, de sokkal inkább magukért, mintsem a csapatért vannak a pályán. Ez tény, és ezt is tiszteletben kell tartani. Néha önzőek is, de ez nem baj. A lényeg, hogy ők győzzenek, és a világ őket ünnepelje.”

“A csapatok évek kemény munkája alatt tesznek össze egy versenyképes csomagot, hogy kielégítsék a szponzorokat, akik több millió fontot fizetnek nekik. Azonban, mikor az első két helyen állnak versenyzőid, hatalmas a kockázat, hogy az ő kakaskodásaik miatt veszted el a már zsebedben hitt kettős győzelmet. Viszont ez a szép az egészben. Kell húzni egy vonalat, míg tiszteletben tartjuk a versenyzők érdekeit, aztán jönnek a csapatérdekek. Ezt a vonalat viszont nagyon nehéz belőni” – folytatta Hill, aki azt tanácsolta Ron Dennisnek, ahelyett, hogy a csapaton belüli harmóniára törekedne, próbálja meg élvezni versenyzői küzdelmeit.

“Úgy gondolom, hogy Ron a lehető legjobbat akarja kihozni a versenyekből, miközben próbál harmóniát teremteni versenyzői között. Azonban talán éppen ezzel árt a legtöbbet a csapatnak, mert a külső hatásokat magával viszi, és így lehetetlen irányítása alatt tartani a helyzetet. Vannak olyan dolgok, melyeket nem lehet irányítani, így talán az lenne a leghelyesebb, ha élvezné a kialakult helyzetet. Hatvan éves. Fantasztikus dolgokat vitt véghez, remek csapatot tett össze, és most az ő szárnyai alatt versenyzik a mezőny két legerősebb pilótája, azonban minél jobban meg akarod védeni versenyzőidet, annál többet árthatsz nekik.”

“Versenyezni akarnak egymással, hogy a végén felállhassanak a dobogóra. Érthető, hogy a harmóniára törekszik, de tiszteletben kell tartania, hogy harcolni akarnak versenyzői.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!