Hivatalos: 19 futamos lesz a jövő évi bajnokság

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa (WMSC) szerdán hivatalosan is megerősítette, hogy sem New Jersey, sem Mexikó és Korea nem kap helyet a 2014-es F1-es naptárban.A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa (WMSC) szerdán hivatalosan is megerősítette, hogy sem New Jersey, sem Mexikó és Korea nem kap helyet a 2014-es Forma-1-es versenynaptárban.

A ma, Párizsban jóváhagyott tervezet szerint a szezon március 14-16. között Ausztráliában rajtol majd, a visszatérő Ausztria pedig június 20-22. között láthatja vendégül a királykategória mezőnyét.

Hazánk időpontja nem változott, a Hungaroring július utolsó hétvégéjén fogadja majd a világbajnoki sorozatot. A magyarországi eseményt követően egyhónapos nyári szünet kezdődik majd.

A 2014-es versenynaptárban – ahogyan arra számítani lehetett – sem New Jersey, sem Korea és Mexikó nem kapott helyet, Oroszország viszont bemutatkozhat a Forma-1-ben.

Változás továbbá, hogy a szezon utolsó versenyét nem Brazíliában futja majd a mezőny, hanem Abu Dhabiban.

A WMSC mai ülését követően tehát eldőlt, hogy 2014-ben is 19 futamot rendeznek majd a Forma-1-es világbajnoki sorozatban.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS