Hivatalos: 2024-ig biztosan lesz Brit Nagydíj!

Carlos Sainz Jr (ESP) Renault Sport F1 Team RS18. British Grand Prix, Sunday 8th July 2018. Silverstone, England.
Fotó: Renault
A következő 5 évben biztosan megrendezik a Forma-1-es Brit Nagydíjat Silverstone-ban – jelentették be hivatalosan szerdán.

A legendás versenypálya jövője sokáig kérdéses volt, szerda délután azonban sajtótájékoztató keretében jelentették be, a Forma-1 vezetősége 2024-ig szóló szerződést írt alá Silverstone képviselőivel, így a következő években biztosan ellátogat a száguldó cirkusz Nagy-Britanniába.

Az ország szerves részét képezi az F1 történelmének, 1950. május 13-án ugyanis itt tartották a sportág első versenyét. Silverstone ezt követően még 51 alkalommal látta vendégül a királykategória mezőnyét.

„Nagy örömünkre szolgál megerősíteni, hogy a Brit Nagydíj még legalább 5 évig a Forma-1-es versenynaptár egyik állomása lesz, a verseny ugyanis otthonában, Silverstone-ban marad” – mondta Chase Carey, a Forma-1 ügyvezetője.

„Mindig is mondtuk, hogy a hosszú távú jövő biztosításához meg kell tartanunk a történelmi helyszíneket, Silverstone és Nagy-Britannia pedig a sportág bölcsője.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS