Hivatalos: 2024-ig biztosan lesz Brit Nagydíj!

Carlos Sainz Jr (ESP) Renault Sport F1 Team RS18. British Grand Prix, Sunday 8th July 2018. Silverstone, England.
Fotó: Renault
A következő 5 évben biztosan megrendezik a Forma-1-es Brit Nagydíjat Silverstone-ban – jelentették be hivatalosan szerdán.

A legendás versenypálya jövője sokáig kérdéses volt, szerda délután azonban sajtótájékoztató keretében jelentették be, a Forma-1 vezetősége 2024-ig szóló szerződést írt alá Silverstone képviselőivel, így a következő években biztosan ellátogat a száguldó cirkusz Nagy-Britanniába.

Az ország szerves részét képezi az F1 történelmének, 1950. május 13-án ugyanis itt tartották a sportág első versenyét. Silverstone ezt követően még 51 alkalommal látta vendégül a királykategória mezőnyét.

„Nagy örömünkre szolgál megerősíteni, hogy a Brit Nagydíj még legalább 5 évig a Forma-1-es versenynaptár egyik állomása lesz, a verseny ugyanis otthonában, Silverstone-ban marad” – mondta Chase Carey, a Forma-1 ügyvezetője.

„Mindig is mondtuk, hogy a hosszú távú jövő biztosításához meg kell tartanunk a történelmi helyszíneket, Silverstone és Nagy-Britannia pedig a sportág bölcsője.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!