Friss hírek

Hivatalos: A Forma-1 visszatér az Egyesült Államokba

Több hónapig tartó találgatás után végre hivatalossá vált, hogy az Amerikai Nagydíj visszatér a Forma-1-be, miután a verseny szervezője megegyezett a sportág kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone-nal.Több hónapig tartó találgatás után végre hivatalossá vált, hogy az Amerikai Nagydíj visszatér a Forma-1-be, miután a verseny szervezője, a Full Throttle Protuctions megegyezett a sportág kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone-nal.

Hirdetés
 

Bár a brit üzletember mindvégig azon volt, hogy New Yorkba, vagy annak környékére vigye a mezőnyt, végül Texas államra esett a választás, méghozzá Austinra, ahol hamarosan megkezdődik egy teljesen új versenypálya építése.

A felek abban is megállapodtak, hogy 2012-ben rendezik meg az első Amerikai Nagydíjat a déli államban, amely egészen 2021-ig helyet adhat a tengerentúli futamnak.

„A Forma-1 amerikai története során először fordul elő, hogy egy világszínvonalú, abszolút erre a célra épített versenypályán kerül megrendezésre az esemény” – mondta Ecclestone.

„Harminc évvel ezelőtt rendeztek legutóbb egy ilyen céllal kialakított állandó pályát Watkins Glenben (1961-1980), amely komoly sikereket ért el. Azóta Long Beach, Las Vegas, Detroit, Dallas, és Phoenix adott otthont az Amerikai Nagydíjnak, ám mind ideiglenes utcai pályán.”

„Legutóbb Indianapolis csatlakozott a versenynek helyet adó városokhoz 2000-ben, amikor a híres oválpálya belsejében kialakítottak egy másik vonalvezetést. Lewis Hamilton nyert az utolsó amerikai futamot 2007-ben.”

„Azonban ez az első alaklom az Egyesült Államokban, hogy egy teljes létesítményt a nulláról húznak fel kimondottan a Forma-1-nek” – tette hozzá Ecclestone.

2007-ben került megrendezésre az utolsó Amerikai Nagydíj, sőt a tavalyi évben egyetlen futamot sem szerveztek Észak-Amerikában, ugyanis Kanada is elvesztette versenyét egy szezonra, ám idén már visszatér a mezőny Montrealba.

Az autógyártók az elmúlt években keményen dolgoztak azon, hogy ismét legyen versenye Amerikának, mert ez egy nagyon fontos piac számukra. Most kérésük meghallgattatott, és most már biztos, hogy 2012-ben visszatérhet a mezőny az Egyesült Államokba.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!