Hivatalos: A Honda a 2025-ös szezon végéig a Red Bull-lal marad! - F1VILÁG.HU

Hivatalos: A Honda a 2025-ös szezon végéig a Red Bull-lal marad!

HIRDETÉS
2025 végéig technikai segítséget nyújt a Red Bull Forma-1-es csapatainak a Honda – erősítették meg az energiaital-gyárosok kedden hivatalos sajtóközleményben.
LE CASTELLET, FRANCE - JULY 23: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB18 leaves the garage during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of France at Circuit Paul Ricard on July 23, 2022 in Le Castellet, France. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A japán gyártó a 2021-es idényt követően ugyanis kivonult a száguldó cirkuszból, ám továbbra is együttműködik a Red Bull-lal: olyannyira, hogy a V6-os erőforrások még mindig a Honda szakurai gyárában készülnek. Az a technikai együttműködés, amit a felek az idei évre fenntartottak, igazán eredményesnek bizonyult eddig, hiszen a Red Bull jelenleg úgy az egyéni, mint a konstruktőri pontversenyben az élen áll. Az osztrák istálló pedig kedden jelentette be, megállapodásukat egészen a 2025-ös szezon végéig meghosszabbították. Az eredeti szerződés egyébként 2023 végéig szólt, ezt hosszabbították most meg további két szezonra.

„A Red Bull Hondával való partnersége hihetetlenül eredményes, és nagy örömünkre szolgál, hogy ez folytatódni fog a jelenlegi motoréra végéig” – fogalmazott Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

Időközben pedig a Red Bull Milton Keynes-i kampuszán folyamatosan zajlik a munka, hiszen az energiaital-gyárosok a 2026-os új motorérára készülve saját motorrészleg felállításába kezdtek. Az energiaital-gyárosok várhatóan a sportba néhány év múlva megérkező Porschéval lépnek szövetségre – hivatalosan azonban ezt még nem jelentették be, Christian Horner csapatfőnök pedig a Hungaroringen úgy fogalmazott, hosszú út vezet még odáig, míg mindenben megállapodnak a stuttgartiakkal.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!