Hivatalos: A Mercedes megóvja Verstappen bajnoki győzelmét! - F1VILÁG.HU

Hivatalos: A Mercedes megóvja Verstappen bajnoki győzelmét!

HIRDETÉS
Megóvta a Forma-1-es Abu Dhabi Nagydíj végeredményét a Mercedes Forma-1-es csapata.
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 12: Race winner and 2021 F1 World Drivers Champion Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing is congratulated by runner up in the race and championship Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP during the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 12, 2021 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Lars Baron/Getty Images)

A vasárnapi szezonzáró futamot elképesztő drámák után Max Verstappen nyerte meg, aki az utolsó körben előzte meg a futamon addig vezető Lewis Hamiltont.

A holland pilóta ezzel megnyerte a világbajnoki címet, míg a konstruktőri trófeát a Mercedes zsebelte be.

A Mercedes azonban a verseny leintését követően nem sokkal a Sportszabályzat 48.12-es és 48.8-as cikkelyeire hivatkozva óvást nyújtott be.

A Sportszabályzat 48.8-as cikkelye azt írja elő, hogy a biztonsági autó pályán tartózkodása idején a versenyzők nem előzhetnek.

A 48.12-es cikkely azt írja elő, a lekörözött versenyzők hogyan vehetik vissza köreiket a Safety Car pályán tartózkodása idején. A cikkely azt írja, amint a lekörözött versenyzők elhaladtak a versenyben vezető autó mellett, a versenyirányítás a következő körben a bokszba hívhatja a biztonsági autót. Ebben az esetben azonban nem a következő körben állt ki a Safety Car a pályáról, hanem ugyanannak a körnek a végén, mint amelyben elengedték a lekörözötteket.

A Mercedes részéről egyelőre nem érkezett hivatalos tájékoztatás az óvásokkal kapcsolatban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!