Hivatalos: A Red Bull a silverstone-i baleset felülvizsgálatát kérte - F1VILÁG.HU

Hivatalos: A Red Bull a silverstone-i baleset felülvizsgálatát kérte

HIRDETÉS
Lewis Hamilton és Max Verstappen silverstone-i balesetének felülvizsgálatát kéri a Red Bull Forma-1-es csapata – erősítette meg a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kedden.
BARCELONA, SPAIN - MAY 09: Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W12 leads Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda during the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on May 09, 2021 in Barcelona, Spain. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)

A két bajnokaspiráns a Brit Nagydíj nyitókörében ütközött össze: Hamilton a silverstone-i pálya Copse nevű kanyarjában próbálta megelőzni Verstappent, a két autó azonban összeért. Az ütközés következtében Verstappen a gumifalnak csapódott, Hamilton viszont folytatni tudta a futamot.

Bár az angol pilótát találták vétkesnek a versenybírók, 10 másodperces büntetése ellenére megnyerte a futamot, és 8 pontra csökkentette hátrányát az összetettben.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kedden megerősítette, a Red Bull az ügy felülvizsgálatát kérte, csütörtökön délután, magyar idő szerint 4 órakor pedig meg is hallgatják majd az istálló képviselőit egy videókonferencia keretében.

A Red Bullt a szövetség arról tájékoztatta, három képviselője lehet jelen a meghallgatáson, míg a Mercedest is képviselnie kell majd valakinek – ők ugyancsak három szakemberrel lehetnek jelen.

Az ügyben egyébként nem óvásról van szó, ám a szabályok szerint a Red Bull kérhette a felülvizsgálatot, amennyiben úgy ítélte meg, hogy új bizonyítékok jutottak a birtokába.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner nemrég azt mondta, a baleset következtében mintegy 550 millió forintnak megfelelő károk keletkeztek Verstappen versenyautójában.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!