Friss hírek

Hivatalos: A Williams Cosworth motorra vált

Frank Williams megerősítette, hogy csapata az egységes motorok beszállítója, a Cosworth partnereként folytatja tovább a jövő évben, amit a bennfentesek már hetekkel ezelőtt tényként kezeltek.

Frank Williams megerősítette, hogy csapata az egységes motorok beszállítója, a Cosworth partnereként folytatja tovább a jövő évben, amit a bennfentesek már hetekkel ezelőtt tényként kezeltek.

A grove-i bázisú alakulat már korábban jelezte, hogy felbontja eredetileg a jövő év végéig szóló szerződését a Toyotával, és más motorpartner után néz 2010-re.

Korábban szó volt arról, hogy a csapat visszatér a Renault-hoz, mellyel számos sikert, bajnoki címet ért el a múltban, ám a vezetőség hetekkel ezelőtt megerősítette, hogy a tárgyalások megszakadtak a franciákkal, így már akkor sejteni lehetett, hogy a Cosworth lesz a befutó.

Williams úr azonban egyszer s mindenkorra véget vetett a találgatásoknak, és maga erősítette meg, hogy csapata valóban a Cosworth motorjait fogja használni a jövőben.

“Szerződésünk véget ért a Toyotával, és a brit motorgyártó, a Cosworth mellett tettük le a voksunkat” – mondta Williams a Gulf News-nak. “Mindössze 50 mérföldre vannak a Williams gyárától, ami nagyon kényelmes. Emellett szeretjük a függetlenségünket.”

“Nem leszünk senki befolyása alatt, jóllehet a Toyota soha nem hatalmaskodott felettünk, de egy privát, független utat követhetünk, ami nagyon fontos nekünk.”

Williams azt is elárulta, hogy csapata a szezonzáró után, jövő hétfőn jelenti be, hogy milyen versenyzői felállással vág neki a 2010-es szezonnak. A hírek szerint Rubens Barrichello és Nico Hülkenberg lesz a csapat két versenyzője.

“Jövő hétfőn jelentjük be versenyzői felállásunkat” – mondta.

Nico Rosberg csütörtökön megerősítette, hogy az év végén elhagyja a csapatot, ám jövőjéről nem kívánt nyilatkozni.

Csapatfőnöke azonban elhintette, hogy egy Mercedes erőforrással szerelt autóba fog ülni jövőre, ami azon feltételezéseket erősíti, hogy helyet cserélve Barrichellóval, a Brawn GP-nél folytatja pályafutását.

“Nico elhagyja a csapatot, amit már egy ideje tudunk. Nico német, és a Mercedes azt akarja, hogy legalább egy német versenyző üljön motorjaik előtt” – tette hozzá, utalva ezzel Nico leendő csapatára.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Exkluzív információk: a Hungaroringről jelentkezünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!