Hivatalos: Albon hosszabbított a Williamsszel! - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Albon hosszabbított a Williamsszel!

HIRDETÉS
A Williams Racing bejelentette, Alex Albon hosszú távra elkötelezte magát az F1-es csapat mellett: a thai pilóta több évre szóló szerződést írt alá, amely az új Forma-1-es szabályozások korszakába kíséri a partnerséget.
Alexander Albon (THA) Williams Racing.
Formula One Testing, Day Three, Friday 23rd February 2024. Sakhir, Bahrain.

Mióta csatlakozott a Williamshez, Albon rendkívüli elszántságot és elkötelezettséget mutatott mind a pályán, mind azon kívül. Teljesítménye a 2022-es Forma 1-es világbajnokság kezdete óta kulcsfontosságú volt a csapat előmenetelében és sikereiben, jelentősen hozzájárulva ahhoz, hogy a csapat tavaly a 7. helyezést érje el a bajnokságban.

Az istálló szerint a meghosszabbított együttműködés hangsúlyozza a Williams Racing elkötelezettségét egy versenyképes csapat felépítése iránt, amely képes a dobogós helyezésekért és a bajnoki címekért harcolni a Forma-1-ben.

“Hihetetlenül boldog vagyok, hogy a Williams Racingnél maradhatok és tovább dolgozhatok egy ilyen tehetséges és elhivatott csapattal” – nyilatkozta Albon a hosszabbításról. “Nehéz volt az év eleje, de mióta csatlakoztam a Williamshez, jelentős előrelépést tettünk együtt, és láttam a hatalmas változásokat a háttérben, amelyek visszavezethetnek minket a rajtrács élére.”

Ez egy hosszú távú projekt, amiben igazán hiszek, és amelyben kulcsszerepet szeretnék játszani, ezért írtam alá a többéves szerződést. Az út időbe telik, de biztos vagyok benne, hogy a megfelelő csapatot építjük ahhoz, hogy előre lépjünk és nagy dolgokat érjünk el a következő években.”

James Vowles, a Williams Racing csapatfőnöke elmondta, nagy sikernek tekintik Albon hosszú távú szerződtetését.

“Örömmel tölt el minket, hogy biztosítottuk Alex hosszú távú jövőjét a Williams Racingnél” – nyilatkozta a szakember. “Rendkívüli tehetsége, technikai hozzájárulása és elhivatottsága hatalmas bizalmat jelent a Williams és a versenyképességhez való visszatérésünk iránt. Mióta csatlakozott hozzánk, Alex folyamatosan bizonyította, hogy képes nyomás alatt is teljesíteni, és a hosszú távú szerződés aláírása fontos lépés a rajtrácson való előrelépésünk felé.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!