Hivatalos: Alonso 2010-ig marad a Renault-nál!

A Renault hivatalosan is megerősítette, hogy további két évvel meghosszabbította a kétszeres világbajnok, Fernando Alonso szerződését, aki mellett jelenlegi csapattársa, Nelsinho Piquet kap majd helyet a 2009-es idényben.

A Renault hivatalosan is megerősítette, hogy további két évvel meghosszabbította a kétszeres világbajnok, Fernando Alonso szerződését, aki mellett jelenlegi csapattársa, Nelsinho Piquet kap majd helyet a 2009-es idényben.

A Renault pontot tett a hosszú hónapok óta tartó találgatások végére, és szerdán kiadott közleményében hivatalosan is bejelentette, hogy változatlan versenyzői felállással vág neki a következő idénynek.

A francia gárda vezetője, Flavio Briatore azt reméli, hogy döntésüknek köszönhetően egy kiegyensúlyozott versenyzői párossal kezdhetik meg a számos újdonságot magával hozó 2009-es szezont az F1-ben.

“Az ING Renault F1 Team az egyik legizgalmasabb párossal vághat neki a jövő évnek, hiszen ötvözi a fiatalságot és a tapasztalatot” – mondta az olasz szakember.

“Az, hogy Fernando további két évre elkötelezte magát a csapat mellett, azt bizonyítja, hogy igenis hisz a csapatban, és mi nagyon örülünk annak, hogy tovább folytathatjuk vele a munkát.”

“Hatalmas segítségünkre volt az idei nehéz szezon folyamán, és irányítása illetve tehetsége a csapat kemény munkájában is megmutatkozott, amit a szezon utolsó versenyein elért eredményeink is bizonyítanak, hiszen az ING Renault F1 Team visszatért az élcsapatok közé a Forma-1-ben.”

Alonso két bajnoki címet is nyert a Renault-val, mielőtt még átigazolt volna a McLaren istállóhoz a 2006-os idényre, ahol borzalmasan érezte magát, így egy év után ismét visszatért a franciákhoz.

Bár a szezon eleje borzalmasan sikerült számára, az R28-as messze nem hozta azt, amit sokan vártak tőle, a csapat a szezon végére feltámadt, amit az is bizonyít, hogy a spanyol versenyző zsinórban két futamgyőzelmet is aratott Szingapúrban, illetve Japánban.

“Egy nagyon nehéz kezdés után, szerencsére túljutottunk a nehézségeken, és egyenletesen javult a teljesítményünk a szezon során” – mondta Alonso. “A szingapúri, illetve a japán futamon aratott győzelmem, illetve a szezonzárón megszerzett második helyem is azt bizonyítja, hogy igenis versenyképesek tudunk lenni.”

“A múltban már nyertünk együtt bajnokságokat, ugyanakkor voltak nehéz pillanataink is, azonban meggyőződésünk, hogy meg tudjuk ismételni sikereinket a következő években.”

A kétszeres világbajnokot sokan már a Ferrarinál és a BMW-nél látták, azonban végül úgy döntött, marad a Renault-nál.

“Úgy döntöttem, hogy maradok az ING Renault F1 istállónál, mert ahogy azt az egész szezonban hangoztattam, ők voltak az elsődleges opció számomra, és nagyon boldognak éreztem magam velük” – folytatta Alonso. “Egy nagyon összehangolt csapat, nyerő hozzáállással, ami fekszik nekem.”

Piquet jövője is sokáig kérdéses volt a Renault-nál, miután elég gyengén kezdte debütáló évét a Forma-1-ben, ám az utóbbi futamokon mutatott egyre jobb teljesítménye végül meggyőzte a vezetőséget arról, hogy igenis van helye a csapatban.

“Természetesen nagyon boldog vagyok, hogy lehetőséget kaptam arra, hogy a jövő évben is az ING Renault istállónál versenyezzek a Forma-1-ben” – mondta a brazil. “Bár nem volt egyszerű számomra az idei év, nagyon sokat tanultam, és a megszerzett tapasztalatomat kamatoztatni szeretném jövőre.”

“Köszönetet szeretnék mondani a csapatnak a támogatásért, és azért, hogy hisznek bennem. Már most nagyon várom a 2009-es szezont, és izgatottan készülök a téli időszakra, mikor is mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy a lehető legjobban felkészüljünk a következő idényre.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS