Hivatalos: Alonso elhagyja az F1-et

Fotó: McLaren
Hockenheimring, Hockenheim, Germany Sunday 22 July 2018. Fernando Alonso, McLaren, in the drivers parade. Photo: Glenn Dunbar/McLaren ref: Digital Image _X4I6441

Fernando Alonso befejezi Forma-1-es pályafutását.

A spanyol néhány nappal ezelőtt közösségi oldalán jelezte, hogy augusztus 14-én nagy bejelentésre készül. A találgatásoknak most pedig véget is vetett: 2019-től már nem tagja a száguldó cirkusz mezőnyének.

17 csodálatos év után eljött az idő, hogy váltsak. Minden percét élveztem a fantasztikus szezonoknak, és nem tudom eléggé megköszönni azoknak az embereknek, akik ilyen különlegessé tették ezeket. Az idei évből még hátra vannak futamok, ezeken pedig még nagyobb elszántsággal és szenvedéllyel fogok versenyezni.” – mondta Alonso.

A döntésemet már hónapokkal ezelőtt meghoztam. Szeretnék köszönetet mondani Chase Carey-nek és a Liberty Mediának, akik sokat tettek azért, hogy meggondoljam magam.

Továbbá szeretnék köszönetet mondani korábbi csapataimnak, csapattársaimnak, partnereimnek, az újságíróknak és mindenkinek, akikkel együtt dolgoztunk pályafutásom során. Külön köszönöm a szurkolóimnak! Biztos vagyok benne, hogy a jövőben útjaink még keresztezni fogják egymást!” – így búcsúzik a kétszeres világbajnok, Fernando Alonso a Forma-1-től.

 

 

 

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!