Hivatalos: Alpine néven folytatja a Renault a Forma-1-ben! - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Alpine néven folytatja a Renault a Forma-1-ben!

HIRDETÉS
2021-től Alpine néven folytatja szereplését a Renault Forma-1-es csapata – jelentette be a francia istálló az Olasz Nagydíj helyszínén, Monzában.
Alpine F1 2021

A vállalat még az év korábbi szakaszában jelentette be, a Renault Csoport vezérigazgatói posztját Luca de Meo veszi át, a francia vállalatnál pedig jelentős átszervezéseket hajtottak végre a különféle brandek vonatkozásában.

A Renault végül vasárnap jelentette be, a Forma-1-ben 2021-től Alpine F1 Team néven működteti majd csapatát, ahová jövőre visszatér a kétszeres világbajnok Fernando Alonso is.

„Azzal együtt, hogy 2021-től a Renault Csoport az Alpine-ról nevezi el a csapatot, úgy döntött, hogy a francia kiválóság színeit jeleníti meg a Forma-1 világában. Az Alpine, a már számos rekordot és eredményt elért márka könnyedén meg fogja találni az őt megillető helyet a Forma-1 rangos, teljesítmény-orientált és tekintélyes világában” – áll a vállalat közleményében.

„Az Alpine, sportos, agilis és elegáns márkaként lesz jelen az autón, mindazt a tudást egyesítve, amely az A110 megszületéséhez vezetett. Az Alpine számára ez egy olyan lépés, amely segít felgyorsítani a márka fejlődését, és még nagyobb jelentőséget kölcsönöz neki. A csapat továbbra is a Groupe Renault páratlan tapasztalatával fejlesztett E-TECH hibrid hajtásláncot használja majd.”

„Az új Concorde egyezmény aláírása, a költségvetési sapka és a 2022-től bevezetésre kerülő új technikai szabályok egyaránt megerősítik azt, hogy a Csoport a dobogóra tart és a győzelem a cél az új színekben.

Luca De Meo, a Renault Csoport ügyvezető-igazgatója:

„Az Alpine egy csodálatos márka, erős és élettel teli, olyan, amely mosolyt csal rajongóinak arcára. Azzal, hogy az Alpine, a francia kiválóság szimbólumaként és az autósportok királykategóriája egymásra találhat, tovább folytatódik jelenlétünk gyári csapatként ebben a sportágban is. A francia álom-márka a legnagyobb nevek között vehet részt a rajongók által olyannyira várt látványos csatákban. Az Alpine emellett az F1 paddockban is a merész és találékony elegancia megtestesítője lesz majd.”

Cyril Abiteboul, a Renault DP World F1 Team csapatfőnöke:

„Ez a lépés a csapat és a sport életének egyaránt kulcsfontosságú pillanatában érkezett el. Az Alpine új életet, új értékeket és új színeket hoz a paddockba, a más kategóriákban már jól ismert sportos elszántságával és a francia kreativitással. Ezek lesznek azok az alapelemek, amelyeket a 2022-es év tervezésénél fel fogunk majd használni. Az új pénzügyi és technikai keretek kiegyensúlyozottabb versenyt tesznek majd lehetővé azáltal, hogy az erőforrásokat egyszerűbben, átláthatóbban és igazságosabban osztják el. A költségvetési sapka véget vet annak a költekezési trendnek, amely elvonta a figyelmet a verseny valódi értékeiről, és végre a sportra, mint valós megmérettetésre tudunk majd koncentrálni. Az Alpine-nak igazán helye van a Formula 1-ben, és eséllyel indul a győzelemért.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!