Hivatalos: Barrichello és Hülkenberg a Williamsnél - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Barrichello és Hülkenberg a Williamsnél

HIRDETÉS

A Williams vezetése hivatalosan is megerősítette, hogy a veterán Rubens Barrichello, és az újonc Nico Hülkenberg vezeti majd a csapat két versenygépét 2010-ben.

A Williams vezetése hivatalosan is megerősítette, hogy a veterán Rubens Barrichello, és az újonc Nico Hülkenberg vezeti majd a csapat két versenygépét 2010-ben.

Ahogy azt Sir Frank Williams a hétvégén megígérte, csapata hétfőn hivatalosan is bejelentette jövő évi versenyzői felállását, ami igazából senkit nem ért váratlanul, hiszen hetek óta tudni lehetett, hogy a grove-i bázisú alakulat a Barrichello-Hülkenberg párossal indul jövőre.

Mindez azt is jelenti egyben, hogy a csapat egy teljesen új “csomaggal” vág neki a jövő évnek, hiszen Toyota motorját Cosworth-ra cseréli 2010-ben.

Barrichellót senkinek sem kell bemutatni, a brazil pilóta 1993-ban debütált a Forma-1-ben, hosszú időt töltött Michael Schumacher árnyékéban a Ferrarinál, és az idei évben az utolsó előtti versenyig harcban volt a bajnoki címért a Brawn istállóval.

A brazil pilóta már hónapokkal ezelőtt megkezdte a tárgyalásokat a Williams istállóval, ám a hírek szerint csak az elmúlt hetekben írták alá szerződését, mellyel 18. idényét kezdheti meg jövőre a Forma-1-ben.

Hülkenberg neve sokak számára ismeretlen lehet, azonban a fiatal németet tartják korosztálya legnagyobb tehetségének, amit az is bizonyít, hogy fölényesen nyerte az idei bajnokságot a GP2-ben, miközben a Williams tesztpilótai feladatait is ellátta.

“A választásunk két igazi egyéniségre esett: Rubens Barrichellót nem kell bemutatni, az egyik legtapasztaltabb pilóta a mezőnyben, szenvedélyes és tehetséges pilóta, aki idén is keményen harcolt a vb-címért” – mondta Sir Frank Williams.

“Nico Hülkenberg pedig született pilóta, aki 2009-ben kezdőként megnyerte a GP2-es sorozatot, előzőleg pedig az F3 Eurosorozatot, a Formula Masterst és az A1 GP-t”.

A Williams jelenlegi versenyzőit még egyik csapat sem szerződtette hivatalosan. Nico Rosberg minden bizonnyal Jenson Button csapattársaként a Brawnnál folytatja, ám Kazuki Nakajimának nem lesz egyszerű versenyzői ülést találnia.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!