Friss hírek

Hivatalos: Binotto távozik a Ferrari csapatfőnöki posztjáról!

Távozik a Ferrari Forma-1-es csapatától az olasz istállót 2019 óta irányító Mattia Binotto – mindezt hivatalosan is megerősítette a maranellói gárda.

Binotto 2019 januárjában lett a Ferrari F1-es csapatfőnöke, akkor Maurizio Arrivabene helyét vette át. A csapat akkor a 2. helyen zárta a konstruktőri bajnokságot, a rá következő évben, 2020-ban azonban története egyik leggyengébb évét produkálta, csak 6. lett az összetettben, míg a következő idényben egy bajnoki bronzérmet szerzett a csapat.

A Ferrari nagy reményeket fűzött a Forma-1 új technikai szabályaihoz, 2022-ben pedig parádés formában kezdte az idényt – az évad közben elkövetett hibák, illetve technikai problémák azonban nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a Scuderia végül elveszítette a bajnoki csatát a Red Bull-lal szemben. Binotto távozásáról így ismét egyre többször kezdtek el pletykálni, és bár a Ferrari néhány hete cáfolta a menesztéséről szóló híreket, kedden bejelentették, új kapitánya lesz a maranellói istállónak.

Hirdetés
 

Binotto ugyanis lemondott posztjáról, így négy szezon után távozik a csapatfőnöki székből. Hogy ki veszi át a helyét, arról később, várhatóan januárban döntenek. Sajtóhírek szerint az olaszok Frederic Vasseurrel, az Alfa Romeo csapatfőnökével, valamint a McLarent irányító Andreas Seidl-lel is egyeztetéseket folytattak. Lapinformációk szerint előbbi szakember lehet a befutó.

„Sajnálattal kell közölnöm, hogy úgy döntöttem, befejezem együttműködésemet a Ferrarival” – fogalmazott Binotto. „Azzal a meggyőződéssel távozom a vállalattól, amit imádok, és aminek 28 évig a tagja voltam, hogy mindent megtettem a kitűzött célok elérése érdekében.”

„Távozom egy egységes és fejlődő csapattól. Egy erős csapattól, mely meggyőződésem szerint képes lesz elérni a legnagyobb célokat, és ehhez a legjobbakat kívánom.”

„Bár nagyon nehéz döntést kellett meghoznom, úgy gondolom, ez a megfelelő időpont ehhez a lépéshez. Szeretnék köszönetet mondani azoknak az embereknek Gestione Sportivánál [a Ferrari sportrészlege – a szerk.], akikkel közösen tettem meg ezt az utat, mely nehézségekkel, de egyben elégedettséggel is járt.”

A Ferrari vezérigazgatója, Benedetto Vigna hozzátette: „Szeretnék köszönetet mondani Mattiának azért, amit az elmúlt 28 évben a Ferrariért tett, és különösen azért, hogy visszavezette a csapatot abba a pozícióba, hogy újra versenyképes tudott lenni az elmúlt évben.”

„Ennek köszönhetően erős helyzetből vághatunk neki újból a kihívásnak – elsősorban elképesztő rajongóink számára –, hogy megnyerjük a motorsport legnagyobb díját. A Scuderiánál, illetve a Ferrarinál mindenki a legjobbakat kívánja Mattiának a jövőre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!