Hivatalos: Bottas az Alfa Romeónál folytatja! - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Bottas az Alfa Romeónál folytatja!

HIRDETÉS
2022-ben az Alfa Romeo Forma-1-es csapatánál folytatja pályafutását Valtteri Bottas – jelentette be a finn pilóta hétfőn.
2021 Dutch Grand Prix, Thursday - Steve Etherington Valtteri Bottas

Bottas jelenlegi szerződése az idei szezon végén jár le a Mercedesnél, és egy ideje már tudni lehetett, hogy távozik a német istállótól.

Arról is voltak pletykák, hogy jövőre ő veszi át Kimi Räikkönen helyét az Alfa Romeónál, melyet hétfőn hivatalosan is megerősítettek. Bottas több évre szóló megállapodást írt alá a csapattal.

A finn pilótát minden bizonnyal George Russell váltja majd a Mercedesnél, a hivatalos bejelentésre hamarosan sor kerül.

„Egy új fejezet kezdődik versenyzői pályafutásomban: izgatottan csatlakozom az Alfa Romeóhoz 2022-re és azon túlra, egy új kihívás lesz ez egy ikonikus márkával” – mondta a rutinos versenyző.

„Az Alfa Romeo egy olyan brand, amit nem kell bemutatni, nagyszerű lapokat írtak már a Forma-1 történelemkönyvébe, és megtiszteltetés lesz őket képviselni. Egyértelmű potenciál van a hinwili létesítményekben, és szeretném segíteni a csapatot abban, hogy előrébb jussanak a rajtrácson, főleg, hogy a 2022-es szabályváltozások lehetőséget kínálnak a csapatnak a teljesítmény fokozására. Hálás vagyok a csapat bizalmáért, és alig várom már, hogy visszafizessem ezt nekik.”

„Jól ismerem Fredet [Vasseur – csapatfőnök], és várom már, hogy megismerjem a csapat többi tagját, akikkel olyan kapcsolatot szeretnék kiépíteni, mint a Mercedesnél dolgozókkal. Büszke vagyok arra, amit elértem Brackley-ben, és arra fókuszálok, hogy befejezzem a munkát, hiszen újabb bajnoki címért vagyunk harcban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!